Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos antausis ES smogė Klaipėdai – uoste įstrigo 100 tūkst. tonų mėsos ir žuvies

Maisto ir veterinarijos tarnybos kontrolieriams uždrausta net žvilgtelėti į iš trečiųjų šalių per Klaipėdos uostą vežamus krovinius. Tokį reikalavimą Rusijos veterinarijos tarnyba išplatino visoms ES maisto ir veterinarijos tarnyboms. Dėl pirmadienį gauto rašto Klaipėdos uoste įstrigo daugiau nei 100 tūkst. tonų gyvulinės kilmės produkcijos.
Centrinis Klaipėdos terminalas
Centrinis Klaipėdos terminalas / Klaipėdos uosto direkcijos nuotr.

Tai, kad negali tikrinti iš trečiųjų šalių  į Muitų sąjungos valstybes  – Rusiją, Baltarusiją ir Kazachstaną – keliaujančios šaldytos produkcijos, patvirtino ir Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Antanas  Bauža.

„Šaldytos žuvies ar mėsos mes negalime tikrinti. Krovinius nurodyta gabenti tiesiai pas gavėją. Draudžiama nuimti plombas ir patikrinti, ar dokumentuose nurodytas krovinys, kuris gabenamas. O tie kroviniai, kurie Klaipėdos uoste buvo iškrauti iki gaunant Rusijos nurodymą, lieka uosto šaldytuvuose. Jų kol kas negalima išvežti“, – pasakojo A.Bauža.

Klaipėdos uoste vis dar tebesandėliuojami ir pavasarį įstrigę šaldytos produkcijos kroviniai. Nors juos apžiūrėti buvo atvykusi inspektorių delegacija iš Rusijos, sprendimo, ką daryti su šaldytuose sandėliuojamais kroviniais vis dar nėra. Uoste įstrigusios produkcijos vertė skaičiuojama dešimtimis milijonų dolerių.

Jos reeksportuoti per Klaipėdos uostą neleista dėl netinkamai užpildytų dokumentų. Iš jų neva negalima nustatyti, iš kur atgabenti kroviniai.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius