Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos banko „Sberbank“ klastotės apgavo ir lietuvius

Didžiausiame Rusijos banke „Sberbank“ įsidarbinęs sukčius užsienio bankams išsiuntė 17 suklastotų dokumentų. Vienu jų patikėjusi Lietuvos bendrovė „Plastima“ į Rusiją išgabeno kelis šimtus mašinų su plastiko kroviniais. Tačiau už juos nebuvo sumokėta, rašo „Lietuvos rytas“.
Sberbank
Sberbank / „Scanpix“ nuotr.

Sukčiavusį darbuotoją atleidęs Rusijos bankas lietuviams nuostolių irgi neatlygino. Nesąžiningo Rusijos bankininko apgauta bendrovė „Plastima“ patyrė per 7 milijonus litų nuostolių ir dėl šių pinigų jau trejus metus kovoja Rusijos teismuose.

Atlyginti žalos nesutinka ir bankas „Sberbank“ – darbuotojas buvo atleistas iš darbo, nukentėjusiesiems pasiūlyta žalos atlyginimo reikalauti iš jo. Bendrovės „Plastima“ pateiktą ieškinį nagrinės Maskvos arbitražas, laukęs, kol bus baigta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo.

Nuo aferos nukentėję verslininkai kreipėsi ir į Lietuvos prokuratūrą. Tirti šį nusikaltimą ėmęsi Lietuvos prokurorai apklausė ne tik „Plastimos“ darbuotojus, bet ir visus krovinius į Rusiją vežusius sunkvežimių vairuotojus. Tačiau tyrimas įstrigo, nes Rusija nepateikė reikalingų dokumentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius