Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija savo rinką gali atverti tik pavieniams Latvijos žuvų konservų gamintojams

Eksporto į Rusiją draudimas gali būti panaikintas veikiausiai tik pavieniams Latvijos žuvų perdirbėjams, ir ne anksčiau kaip po mėnesio, pareiškė Rusijos veterinarijos tarnybos („Rosselchoznadzor“) vadovas.
Latviškų šprotų pakuotė
Latviškų šprotų pakuotė / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Neverta tikėtis, kad tiekimo į Rusiją draudimas bus atšauktas visoms Latvijos žuvų perdirbimo įmonėms. Labiau tikėtina, jog keliamus reikalavimus atitiks tik 1-2 įmonės. Vadovaujantis mūsų inspektorių ataskaitomis galima teigti, jog Latvijos žuvų perdirbimo pramonei būtina modernizuotis, naujinti įrangą, diegti šiuolaikines benzopireno ir kitų kenksmingų medžiagų kontrolės technologijas“, – agentūrai „Interfax“ sakė Sergejus Dankvertas.

„Mes gavome iš Latvijos kolegų ataskaitų apie trūkumų, kuriuos nustatė jų įmones tikrinę mūsų specialistai, pašalinimą, ir jas analizuosime iki rugsėjo 20 dienos“, – pridūrė Rusijos veterinarijos tarnybos vadovas.

Rusija nuo birželio 4 dienos uždraudė importuoti bet kokią žuvų produkciją iš Latvijos.

Jo žodžiais, po to turi susitikti dviejų šalių veterinarijos tarnybų atstovai, kad „procesas judėtų toliau“.

Rusija nuo birželio 4 dienos uždraudė importuoti bet kokią žuvų produkciją iš Latvijos.

Žuvų importas draudžiamas pagal pernai rugpjūtį Rusijos paskelbtą embargą Europos Sąjungos, JAV ir kai kurių kitų Vakarų valstybių gamybos maisto produktams. Žuvų konservams šis draudimas negaliojo.

Prieš mėnesį Latvijos veterinarijos ir maisto tarnyba pranešė, jog šalies žuvų perdirbėjai pašalino trūkumus, kuriuos buvo aptikę „Rosselchoznadzor“ inspektoriai, lankęsi gegužę, ir atitinkamos ataskaitos išsiųstos Rusijos veterinarijos tarnybai.

Praėjusio mėnesio pabaigoje dar viena Rusijos žinyba – Vartotojų teisių apsaugos tarnyba („Rospotrebnadzor“) – taip pat uždraudė į šalį įvežti latviškus žuvų konservus, teigdama, jog šių įmonių produkcijos ženklinimas neatitinka Rusijoje keliamų reikalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius