Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos sunkvežimių gamintojos „Kamaz“ 5,5 tūkst. darbuotojų dirbs tris dienas per savaitę

Rusijos didžiausia sunkvežimių gamintoja „Kamaz“ paskelbė, kad dėl komponentų stygiaus, kurį sukėlė Vakarų sankcijos dėl karo Ukrainoje, trumpina darbo savaitę iki trijų dienų.
Kariniai sunkvežimiai KAMAZ
Kariniai sunkvežimiai KAMAZ / KAMAZ nuotr.

Dėl detalių trūkumo „Kamaz“ vadovybei, specialistams ir gamybos darbininkams įvedama trijų dienų darbo savaitė, teigiama per portalą „Vesti Kamaza“ išplatintame pranešime.

Jame cituojamas vadovybės atstovas Sergejus Romaniukas, kuris pareiškė, kad visiems darbuotojams pasiūlytas „laikinas įdarbinimas, kuris leis jiems likti etatinių sąraše, neprarandant darbo užmokesčio“.

Rusijos ekonomikai stipriai smogė Vakarų sankcijos, įvestos po to, kai vasario pabaigoje jos kariuomenė įžengė į Ukrainą. Daugelis įmonių buvo priverstos mažinti darbo valandų skaičių, o tai paprastai daroma kartu su atlyginimų mažinimu.

Praėjusio mėnesio pradžioje dauguma iš 40 tūkst. Rusijos automobilių pramonės lyderio „Avtovaz“ darbuotojų buvo išleisti priverstinių atostogų, per kurias jie gauna du trečdalius įprasto darbo užmokesčio. Numatyta, kad tokios atostogos truks bent iki birželio 6-osios.

Iki šio mėnesio pradžios „Avtovaz“ kontrolinį akcijų paketą valdė Prancūzijos „Renault“, kuri, kaip ir daugelis kitų Vakarų kompanijų, nusprendė pasitraukti iš Rusijos. Šias akcijas valstybė perėmė už simbolinę kainą, ir tai reiškė pirmąjį nuo karo Ukrainoje didelės įmonės Rusijoje nacionalizavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius