Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 06 /15:11

Rusijos teismas skyrė „TikTok“ baudą dėl nepilnamečius į protestus kviečiančių įrašų

Maskvos teismas antradienį skyrė 2,6 mln. rublių (28 tūkst. eurų) baudą už tai, kad neištrynė įrašų, raginančių nepilnamečius prisijungti prie protestų įkalintam Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui palaikyti.
„TikTok“
„TikTok“ / 123RF.com nuotr.

Teismas savo „Telegram“ kanale nurodė, kad vaizdo įrašų bendrinimo platforma buvo pripažinta kalta dėl to, kad nepašalino Rusijos įstatymus pažeidžiančios informacijos ir kad jai skirta administracinė bauda.

Toks sprendimas priimtas Rusijai didinant spaudimą Vakarų technologijų milžinėms. Rusijos sostinės Tagankos rajono teismas penktadienį socialinio tinklo „Twitter“ operatorei skyrė tris baudas, kurių bendra suma siekia 8,9 mln. rublių (99 tūkst. eurų), tinklui nepašalinus „nelegalaus turinio“ – raginimų paaugliams dalyvauti protesto akcijose.

Sausį rusų pareigūnai apkaltino tarptautines socialinės žiniasklaidos platformas, įskaitant „TikTok“ ir „Twitter“, kišantis į Rusijos vidaus reikalus dėl to, kad jos nepaisė prašymų pašalinti kvietimų į A.Navalnui palaikyti skirtas akcijas.

Rusijos žiniasklaidos priežiūros institucija „Roskomnadzor“ praėjusį mėnesį perspėjo interneto platformas, kad jos sulauks baudų, jeigu nepanaikins tokių pranešimų ir pridūrė, kad keletas jau daug jų pašalino.

„Roskomnadzor“ kvietimus į protestus pavadino „paauglių kurstymu“ dalyvauti „neteisėtoje veikloje“ arba „neleistinuose masiniuose renginiuose“.

Rusijoje draudžiama rengti protestus, negavus jiems pareigūnų leidimo. Taip pat draudžiama kviesti jaunesnius nei 18 metų asmenis dalyvauti demonstracijose.

Praėjusį mėnesį „Roskomnadzor“ taip pat sulėtino socialinio tinklo „Twitter“ spartą, apkaltinusi bendrovę nepašalinus turinio, susijusio su vaikų pornografija, narkotikų vartojimu bei raginimais nepilnamečiams nusižudyti.

Pirmadienį Rusija pranešė iki gegužės vidurio pratęsusi terminą, per kurį „Twitter“ privalo pašalinti neteisėtą turinį, ir perspėjo, kad to nepadarius šis socialinis tinklas Rusijoje gali būti užblokuotas.

Pastaraisiais mėnesiais Rusija deda vis daugiau pastangų kontroliuoti interneto platformas, įskaitant „Facebook“, „Twitter“ ir „YouTube“, o prezidentas Vladimiras Putinas net yra pareiškęs, kad didžiosios technologijų įmonės tapo tokios įtakingos, jog „konkuruoja“ su suvereniomis valstybėmis.

„TikTok“ Rusijos pareigūnų akiratyje atsidūrė sausį, kai itin populiarioje tarp paauglių platformoje buvo išplatinta tūkstančiai rengiamus protestus palaikančių vaizdo įrašų.

Įrašai su A.Navalnui skirta grotažyme gausiai paplito po „TikTok“ platformą ir surinko šimtus tūkstančių peržiūrų po to, kai vos sugrįžęs iš Vokietijos opozicionierius pateko už grotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius