Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos verslininkai pernai skubėjo atsikratyti savo įmonių

​2014 metais daug smulkaus verslo savininkų Rusijoje bandė parduoti savo verslą. Per 11 praėjusių metų mėnesių buvo įkurta 417,5 tūkst. juridinių asmenų, o užsidarė 483,6 tūkst. įmonių, rašo newsru.com.
Parduotuvė Rusijoje
Parduotuvė Rusijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie masiškai pardavinėjamas smulkias įmones kanalui RBK patvirtino ir nemokamų skelbimų portalas Avito.ru, pateikęs atitinkamos statistikos.

Pasirodo, kad verslininkų, norinčių parduoti savo įmones, skaičius 2014 metais smarkiai išaugo. Pavyzdžiui, Maskvoje pernai buvo pateikta 14,5 karto daugiau skelbimų apie parduodamas įmones nei 2013 metais. Maskvos apskrityje tokių skelbimų skaičius išaugo 11,7 karto, Sankt Peterburge – 15,8 karto, Krasnodaro krašte – 11,1 karto.

Tokių skelbimų skaičius smarkiai augti pradėjo pernai kovą. Pavyzdžiui, vasarį Avito.ru apie parduodamas paslaugų sektoriaus įmones Maskvoje buvo 282 skelbimai, kovą – jau 1244. Apie parduodamas parduotuves vasarį buvo pateikti 164 skelbimai, o kovą jų išaugo iki 1104. Per Avito.ru daugiausia pardavinėtos buvo viešojo maitinimo, paslaugų, prekybos sektoriaus įmonės, taip pat interneto parduotuvės.

Atsikratyti savo įmonėmis verslininkai pernai norėjo dėl pablogėjusio verslo klimato Rusijoje, suprastėjusios ekonominės situacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius