-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos žemų kainų tinklo parduotuvė duris Kaune atvėrė tyliai, tačiau eilės prie kasų jau nusidriekė

Dar pernai rugsėjį pasirodė pranešimų, kad Rusijos žemų kainų tinklas „Svetofor“ žengia į Europos rinką. Šiemet birželį duris atvėrė pirmoji parduotuvė Kaune, pavadinimu „Mere“. Apie tai nebuvo skelbiama viešai, tačiau eilės prie kasų vis vien nusidriekė. Parduotuvės tinklas savo internetinėje svetainėje teigia, kad jų kainos yra 20 proc. mažesnės už konkurentų.
Kaune duris atvėrė Rusijos žemų kainų tinklo parduotuvė „Mere“
Kaune duris atvėrė Rusijos žemų kainų tinklo parduotuvė „Mere“ / Nedos Verikaitės nuotr.

Neišreklamuotą parduotuvę Kaune surasti nebuvo sunku, ji įsikūrusi T.Masiulio gatvėje – miesto pakraštyje, netoli Kauno marių. Įsukus į gatvę, birželio 17 dieną 19 valandą pasitiko automobilių gausa – rikiavosi eilės ir formavosi spūstys. Tikriausiai dėl to, kad apsipirkti visi suskubo po darbo valandų. Apsilankius antrą kartą ryte, pirkėjų srautas buvo kiek mažesnis.

Prekybos vieta atrodė tvarkinga ir švari, bet vizualus vaizdas – paprastas, į interjerą daug neinvestuota. Prekybinė salė priminė sandėlį, o prekės joje pateiktos dėžėse. Gendantys produktai išrikiuoti vidutinio dydžio patalpoje, kurioje – vėsi temperatūra. Tai lyg didelis šaldytuvas.

Prekių pasiūla – vidutinė: galima įsigyti buitinių prekių, kosmetikos, patalynės, rankšluosčių, gaiviųjų gėrimų, konservų, alkoholinių gėrimų, antibakterinių servetėlių ir kitų būtinųjų produktų. Taip pat išrikiuoti vienos rūšies žaislai, muilo burbulai ir pėdkelnės.

Parduotuvėje nerasite vaisių, daržovių, kepinių. Dauguma prekių – rusiškais pavadinimais.

Prekybos vietoje rikiavosi eilės prie kasų, trūko vežimėlių. Vaikščiojant po parduotuvę, buvo girdimos pirkėjų emocijos ir jausmai. Vieni stebėjosi kainomis, kiti susimąstė, ar verta laukti tokioje eilėje.

„Pigu, bet kokybė tikriausiai prasta“, – svarstė vienas.

„O, pažiūrėk, kokia kaina vandens (18 centų, – aut. past.), niekur nemačiau tokios“, – stebėjosi antras.

„Lauksime eilėje kokias 2 val.“, – nusiteikė dar vienas pirkėjas.

Nedos Verikaitės nuotr./Kaune duris atvėrė Rusijos žemų kainų tinklo parduotuvė „Mere“
Nedos Verikaitės nuotr./Kaune duris atvėrė Rusijos žemų kainų tinklo parduotuvė „Mere“

Pirkėjai siūlė vienas kitam vežimėliais pasirūpinti iškart, nes gali nebelikti laisvų. Būta ir tokių, kuriems užkliuvo parduotuvės išvaizda.

15min praktikantei besilankant parduotuvėje, daug lentynų buvo tuščių arba pusiau tuščių, bet darbuotojos iškrovė naujų dėžių. Visos dirbančios moterys sparčiai sukosi, nes pirkėjų srautas buvo nemažas. Visos trys kasos veikė visu pajėgumu.

Norint geriau suprasti kainų skirtumą, palyginome „Mere“ kainas su prekybos centro „Norfa“, kuris garsėja praktiškumu ir pigumu, kainomis. Galima teigti, jog kainos „Norfoje“ šiek tiek didesnės už „Mere“, lyginant pigiausius kiekvieno prekybos centro produktus.

Prekybos centre „Mere“ kepimo popierius (5 m) kainuoja 33 centus, WC gelis – 67 centus, muilas (75 g) – 16 centų, kilpinis rankšluostis (30x60 dydžio) – 83 centus, kasdienis pomidorų padažas (500 g) – 59 centus, silkių filė (360 g) – 1,11 euro, ledai (500 g) – 79 centus, gazuotas citrinų gaivusis gėrimas su saldikliais (3 litrai) – 49 centus, tualetinis popierius (8 ritinėliai) – 1,45 euro, virta dešra (800 g) – 87 centus.

Prekybos centre „Norfa“ parduodamų panašių prekių kainos: kepimo popierius (6 m) kainuoja 59 centus, muilas (60 g) – 25 centus, WC gelis – 79 centus, gazuotas obuolių skonio gaivusis gėrimas (3 litrai) – 95 centus, pomidorų padažas (500 g) – 42 centai, vonios rankšluostis (30x50 dydžio) 1,99 euro, ledai (500 g) – 87 centus, tualetinis popierius (10 ritinėlių) – 1,85 euro, virta dešra (600 g) – 1,54 euro.

Internetinėje svetainėje mere.ws rašoma, kad Lietuvoje Rusijos prekybos tinklas „Svetofor“, Europos Sąjungos (ES) šalyse veikiantis su prekės ženklu „Mere“, dar šiemet planuoja atidaryti 40 tokių parduotuvių. Prekės neva atkeliauja iš Rytų Europos.

Parduotuvėje galima aptikti ir lietuviškų gaminių. Tinklalapyje teigiama, kad įmonė siūlo žemas kainas, nes bendradarbiauja su gamintojais, vykdo griežtą išlaidų politiką ir taiko minimalų prekybos antkainį.

Savo formatu „Mere“ prekybos tinklas primena išparduotuves – parduotuvės kuriasi didelėse, sandėlio tipo patalpose, kuriose tiesiog ant padėklų ar metalinėse lentynose sustatytos prekės.

„Svetofor“ vienija daugiau kaip 1,5 tūkst. parduotuvių Rusijoje, Kazachstane, Baltarusijoje ir Kinijoje, o šiuo metu tinklas pradeda veiklą ES – pirmosios parduotuvės Vokietijoje ir Rumunijoje buvo atidarytos pernai.

Nedos Verikaitės nuotr./Kaune duris atvėrė Rusijos žemų kainų tinklo parduotuvė „Mere“
Nedos Verikaitės nuotr./Kaune duris atvėrė Rusijos žemų kainų tinklo parduotuvė „Mere“

Susisiekti su parduotuvės atstovais Lietuvoje 15min praktikantei nepavyko. Skambinant tiek įmonės „Valientė“, tiek „Litproduktai“ telefonų numeriais, sulaukta atsako, kad vienas adresatas nepasiekiamas, o kitas telefono numeris, pasirodo, nenaudojamas. Prekybos tinklas nepranešė apie savo parduotuvės atidarymą viešai, nesiskelbia, kad jau veikia Lietuvoje, nei socialiniuose tinkluose, nei žiniasklaidoje.

Rekvizitai.lt skelbiama, kad UAB „Valientė“ įkurta prieš 8 mėnesius ir 22 dienas. Darbuotojų skaičius įmonėje – 14, vidutinis atlyginimas šių metų balandį siekė 1162 eurus. Cvbankas.lt puslapyje galima atrasti prieš 15 dienų viešintą skelbimą, kad ieškomas kasininkas-pardavėjas. Žadamas atlyginimas – nuo 500 eurų „į rankas“.

Kaip darbuotojo ieškantis darbdavys nurodyta „Valientė“. Rašoma, kad jauna, besivystanti įmonė „MERE“, turinti mažmeninės prekybos parduotuvių tinklą, ieško naujų komandos narių, norinčių pagerinti savo profesinius įgūdžius ir augti kartu.

„Esame stabili ir patikima tarptautinio tinklo kompanija, suteikianti realias galimybes profesiniam augimui ir tobulėjimui“, – rašyta skelbime.

Ieškota ir parduotuvės Kaune direktoriaus, kuriam siūlytas 1300–1600 eurų atlyginimas neatskaičius mokesčių. Iš pretendento reikalauta ne mažiau kaip dvejų metų vadovaujamo darbo patirties mažmeninėje prekyboje, aukštojo arba aukštesniojo išsilavinimo, gerai mokėti rusų kalbą. Šiuo metu skelbimas jau neaktyvus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius