Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ iš Rygos oro uosto prisiteisė 1,64 mln. eurų

Rygos apygardos teismas paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo buvo patenkintas Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ ieškinys Rygos oro uostui.
Ryanair
Ryanair / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.
Temos: 3 Latvija Ryanair Ryga

Teismas nutarė, kad užsienio arbitražo 2014 metų kovo mėnesio sprendimas vykdytinas, nurodė atsakovui išmokėti ieškovei iš viso 1,64 mln. eurų, iš jų 802 tūkst. eurų – pripažintą žalą, o likusią sumos dalį sudaro bylinėjimosi ir teismo išlaidos.

Nutartis galutinė ir neskundžiama.

2004-ųjų liepą „Ryanair“ pasirašė su Rygos oro uostu susitarimą 10 metų laikotarpiui, kuriuo užsitikrino išskirtines oro uosto aptarnavimo rinkliavų nuolaidas. Šis susitarimas galiojo ir 2012 metais, kai Rygos oro uoste buvo įvestas naujas keleivių saugumo mokestis. „Ryanair“ jį mokėti atsisakė, įžvelgusi šio susitarimo pažeidimą, kreipėsi į Londono arbitražą, kur šventė pergalę.

Tuo tarpu šis bylinėjimasis Latvijoje buvo sustabdytas, nusprendus kreiptis į Europos Komisiją tokios valstybinės įmonės paramos privačiai įmonei teisėtumo išaiškinimo, kuris Rygos oro uostui buvo nepalankus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius