Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ pilotai Italijoje nutraukė streiką, kompanijai sutikus pripažinti profsąjungas

Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ pilotai Italijoje nusprendė stabdyti penktadienį planuotą streiką po to, kai aviakompanija pasiūlė pirmą kartą pripažinti profsąjungas.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 2 Ryanair Streikas

„Associazione Nazionale Professionale Aviazione Civile“ (ANPAC) „Ryanair“ sprendimą pavadino „labai svarbiu žingsniu“, dėl jo ANPAC stabdo pirmą „Ryanair“ pilotų streiką, kuris buvo planuotas šiandien.

Anksčiau penktadienį airių kompanija pareiškė pripažinsianti profsąjungas, „jeigu jos įsteigs „Ryanair“ pilotų komitetus, ... nes „Ryanair“ neketina turėti reikalų su pilotais, kurie dirba konkuruojančioms kompanijoms“.

Airijos profsąjunga „Impact“ teigia kol kas dar negavusi laiško, kuriame būtų kviečiama derėtis.

„Kai jį gausime, apsvarstysime turinį ir atsakymą“, – sakė kompanijos atstovas.

Tuo tarpu Airijoje ir Portugalijoje besibazuojantys „Ryanair“ pilotai ketina streikuoti ateinantį trečiadienį.

„Ryanair“ tiesiogiai dirbantys pilotai, kurie priklauso Airijos oro bendrovių pilotų asociacijai (IALPA) – o ši yra didesnės profsąjungos „Impact“ dalis, – per praėjusią savaitę įvykusį balsavimą absoliučia balsų dauguma pritarė pasiūlymui surengti streiką. Už šią protesto akciją pasisakė 94 proc. pilotų, kuriuos „Ryanair“ yra tiesiogiai įdarbinusi Airijoje.

Tačiau dauguma pilotų, kurių paslaugomis „Ryanair“ naudojasi Airijoje, nėra tiesioginiai pigių skrydžių įmonės darbuotojai.

„Ryanair“ yra nustebusi, kad IALPA pagrasino sutrikdyti keliones Kalėdų savaitę, kai pačios IALPA duomenys rodo, kad jos iniciatyvą palaiko mažiau nei 28 proc. „Ryanair“ pilotų Dubline, kurių yra daugiau nei 300“, – pareiškė oro bendrovės atstovas spaudai.

Tuo tarpu „Impact“ atstovė Ashley Connolly paaiškino, kad „šis ginčas yra susijęs vien su pilotų siekiu turėti nepriklausomų atstovų įmonėje“.

Apie ketinimus surengti streiką taip pat paskelbė „Ryanair“ pilotai Vokietijoje.

„Mums svarbiausi yra mūsų klientų poreikiai, todėl derėsimės su mūsų pilotais per pripažintas nacionalinis profesinių sąjungų struktūras ir tikimės, kad dėl šių struktūrų gali susitarti ir susitarsime su mūsų pilotais naujų metų pradžioje“, – sakė „Ryanair“ vadovas Michaelas O'Leary.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius