Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ pranešė planuojanti uždaryti bazę Frankfurto Hano oro uoste

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ trečiadienį pranešė, kad, nepavykus susitarti su pilotais Vokietijoje dėl mažesnių atlyginimų, nusprendė uždaryti savo bazę Frankfurto Hano oro uoste, o vėliau galbūt ir kelias kitas bazes.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Ryanair“, siekianti atleisti 3 000 darbuotojų reaguodama į dėl koronaviruso pandemijos smukusią kelionių paklausą, paskelbė savo planą antradienį vokiečių pilotams išsiųstame pranešime.

Airijos vežėja teigė tokį sprendimą buvusi priversta priimti nepasiekus susitarimo su profsąjunga VC, kurios nariai balsavo už tai, kad būtų atmestas bendrovės pasiūlytas 20 proc. darbo užmokesčio sumažinimas per ketverius metus.

„VC mums parašė ... [pirmadienį], patvirtindama kad po narių balsavimo pasiūlymas dėl išlaidų taupymo ir darbo vietų išsaugojimas buvo atmestas, nes už jį balsavo tik 49,4 proc.“, – pažymėjo „Ryanair“ pranešime, su kuriuo trečiadienį susipažino naujienų agentūra AFP.

Bendrovė pridūrė: „VC pasisakė už darbo vietų mažinimą ir bazių uždarymą, nors galėjo išsaugoti visas darbo vietas.“

„Turime imtis alternatyvių priemonių, kad sutaupytume išlaidas, o tai, deja, reikš bazių uždarymą ir atleidimus“, – pridūrė bendrovė.

„Ryanair“ pridūrė, kad jos bazė Frankfurto Hano oro uoste, maždaug už 120 kilometrų į vakarus nuo Vokietijos finansinės sostinės, bus uždaryta lapkričio 1 dieną, tačiau nenurodė, kiek darbuotojų bus atleista.

Vežėja taip pat perspėjo, kad iki žiemos gali uždaryti ir savo bazes Berlyno Tegelio bei Diuseldorfo oro uostuose.

Savo ruožtu profsąjunga VC pareiškė, kad siūlomi atleidimai pakenks jos nariams ir neužtikrins pakankamo darbo vietų išsaugojimo bei paragino pradėti naujas derybas.

„Mes neatsisakome vilties. Darbdavei patariame nedelsiant grįžti prie derybų stalo“, – savo pranešime pareiškė VC.

Pasak VC, uždarius bazes darbo gali netekti 170 pilotų.

Tuo trapu profsąjunga „Verdi“ pareiškė, ka gali būti atleista 350 skrydžių palydovų bei trečdalis iš 400 patronuojamosios bendrovės „Malta Air“ darbuotojų.

„Ryanair“ sprendimas „parodo bendrovės, kuri uždirba pelną iš kainų dempingo savo darbuotojų sąskaita, cinizmą“, pareiškė profsąjunga, kuri taip pat paragino bendrovę atnaujinti derybas.

Didžiojoje Britanijoje įdarbinti, „Ryanair“ pilotai kiek anksčiau šį mėnesį sutiko su 20 proc. atlyginimų mažinimu, kad būtų išsaugota 260 darbo vietų, kurias oro linijų bendrovė norėjo panaikinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius