-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ sumažino metinius nuostolius beveik tris kartus

Aviacijos sektoriui atsitiesiant po pandemijos karantinų, Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ pirmadienį paskelbė beveik triskart sumažinusi metinius grynuosius nuostolius.
„Ryanair“ orlaivių priežiūros angarų projekto pristatymas
„Ryanair“ orlaivių priežiūros angarų projekto pristatymas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Ryanair Verslas

Grynieji nuostoliai kovo 31 dieną pasibaigusiais finansiniais metais sumažėjo nuo 1 mlrd. eurų ankstesniais finansiniais metais iki 355 mln. eurų.

„Tačiau šis atsigavimas“ dėl Rusijos invazijos į Ukrainą „tebėra trapus“, pranešime pareiškė bendrovės generalinis direktorius Michaelas O'Leary.

„Atsižvelgiant į besitęsiančią neigiamų žinių srautų apie“ Ukrainą ir COVID-19 „riziką, būtų nepraktiška, o galbūt net ir neįmanoma, šiuo metu pateikti pagrįstų ar tikslių pelno prognozių“, pridūrė jis.

Nors „Ryanair“ numato, kad, dėl karo kylant naftos kainoms, padidės ir bendrovės sąnaudos, ji vis vien tikisi šiais finansiniais metais „susigrąžinti pakankamą pelningumą“.

Oro vežėja prognozuoja, kad keleivių srautas šiais finansiniais metais padidės iki 165 mln. ir viršys prieš pandemiją buvusį 149 mln. keleivių lygį.

Praėjusiais metais „Ryanair“ skraidino daugiau kaip 97 mln. keleivių, o metais anksčiau, kai prasidėjo pandemija, – 27,5 milijono.

Atsitiesus kelionių paklausai, bendrovės pajamos praėjusiais finansiniais metais padidėjo beveik tris kartus iki 4,8 mlrd. eurų.

„Ryanair“ taip pat pranešė, kad, nepaisant kylančios infliacijos, vidutinės jos lėktuvų bilietų kainos sumažėjo daugiau kaip ketvirtadaliu iki 27 eurų.

Oro bendrovė patvirtino neatsisakanti įsipareigojimo padidinti visų savo darbuotojų darbo užmokestį iki prieš pandemiją buvusių lygių, kai tik pasieks prieš pandemiją buvusius pelningumo lygius.

Prasidėjus pandemiją, „Ryanair“ ne tik apkarpė darbuotojų darbo užmokestį, bet ir panaikino 3 tūkst. pilotų ir įgulos narių darbo vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius