Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

S.Liausa: baudos „Bruneros“ dėl maitinimo Dainų šventėje gali siekti 40 tūkst. eurų

Baudos įmonei „Bruneros“ dėl pažeidimų tiekiant maistą Dainų šventės dalyviams gali siekti iki 40 tūkst. eurų, sako šventės organizatoriai.
Dainų šventės dalyvių pietūs
Dainų šventės dalyvių pietūs / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šventę organizavusio Lietuvos nacionalinio kultūros centro (LNKC) direktorius Saulius Liausa tvirtina, kad rugpjūčio pradžioje teisininkai turėtų baigti vertinti galimus sutarties pažeidimus, toliau bus sprendžiama dėl baudų dydžio ir to, ar sutartis nutraukti.

„Procesas vyksta, numatome baudas, nemokėjimą už nepamaitintus dalyvius, lauksime dabar jų reakcijos. Buvo vėlavimo, buvo maistas netinkamos kokybės. Gavome patikrinimo aktą iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT), ten fiksuoti visi pažeidimai. Už kiekvieną pažeidimą numatoma po 10 tūkst. bauda. Vyksta derybos, bet per abi sutartis esame apie 40 tūkst. eurų baudų numatę“, – BNS sakė S.Liausa.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Saulius Liausa
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Saulius Liausa

Dar vykstant Dainų šventei liepos pradžioje LNKC pateikė dvi preliminarias pretenzijas „Bruneros“. Anot S.Liausos, jose nurodyta iki dešimties pažeidimų. Jie fiksuoti atsižvelgus ir į pačių šventės dalyvių, t.y. savivaldybių koordinatorių, taip pat VMVT pateiktą informaciją.

„Bruneros“, laimėjusi didžiausius du LNKC skelbtus maitinimo konkursus, tiekė maistą šventės dalyviams Lietuvos futbolo federacijos stadione Liepkalnyje, Fabijoniškių mokykloje, dar trijuose stadionuose, Vingio parke per Dainų dieną ir Vilniaus pramogų arenoje per pučiamųjų instrumentų orkestrų renginį.

Be kitų pažeidimų nustatyta, kad „Bruneros“ ne visur užtikrino sėdimas vietas šventės dalyviams, neįrengė tvorelių valgančiųjų srautams valdyti, gauta nemažai skundų, kad laiku nebuvo surenkamos šiukšlės.

BNS su įmonės atstovais pirmadienį nepavyko susisiekti. „Bruneros“ atstovas Donatas Garbauskas dar Dainų šventės metu per spaudos konferenciją teigė, kad maistas „yra tikrai valgomas“, jis išdalijamas laiku, o skundus dėl maisto išvaizdos, skonio sakė esant pavienius.

Vilniaus miesto VMVT viršininkės pavaduotoja Daiva Ruželienė BNS sakė, kad šventės metu nustatyti pažeidimai tik dėl „Bruneros“ tiekiamo maisto.

„Užfiksuota, kad viename stadione buvo per mažos porcijos, fiksuotas ir temperatūros neatitikimas, tas atvėsęs maistas buvo ne vieną kartą užfiksuotas. Taip pat užfiksuota, kad maistas pristatytas ne pagal suderintą grafiką, t.y. šventės dalyviai turėjo laukti maisto, arba buvo nepakankamas jo kiekis atvežtas, baigdavosi garnyras, daržovės – pažeidimai buvo besikartojantys“, – sakė ji.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Daiva Ruželienė
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Daiva Ruželienė

LNKC dėl sutarties konsultavosi su Viešųjų pirkimų tarnyba. Jos vadovė Diana Vilytė sako, kad sprendžiat iš VMVT, savivaldybių ir paties centro pateiktos informacijos, pažeidimų nutraukti sutarčiai pakanka.

„Mūsų turimomis žiniomis ir pagal tai, kaip teigia perkančioji organizacija, fiksuojami esminiai sutarties pažeidimai. Tai reiškia, kad perkančioji organizacija gali nutraukti sutartį ir tiekėją įtraukti į nepatikimų tiekėjų sąrašą. Ir tai turbūt būtų logiška šios istorijos pabaiga bei principingas ir atsakingas sprendimas“, – BNS sakė D.Vilytė.

Dainų šventės dalyvius šiemet maitino bendrovės „Riekė“ ir „Ovantis“ bei viešoji įstaiga „Bruneros“. Pirmos dvi minėtos įmonės kartu laimėjo 154 tūkst. eurų vertės viešąjį pirkimą, o dviejų „Bruneros“, anksčiau veikusios „Kretingos maisto“ pavadinimu, laimėtų pirkimų vertė siekė 667 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius