Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šakių rajone nauja tekstilės gamykla darbus pradės jau birželį

Šakių rajone Lukšiuose kyla nauja tekstilės gamykla. Joje dirbs apie 30 darbuotojų, pusė iš jų – vietos gyventojai.
Siuvėja
Siuvėja / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Statybininkai užsakymą vertina kaip didelį iššūkį – statinys turi atitikti itin aukštus saugumo reikalavimus. Tekstilės gamykla pradės veikti birželio pabaigoje.

Nors dėl užsitęsusios žiemos tekstilės gamyklos statybos darbai vėluoja, tačiau gamyklos atidarymo data nesikeičia. Birželio pabaigoje šioje gamykloje dirbs apie trisdešimt darbuotojų.

Pagrindinė įmonės veikla – teikti tekstilės ir minkštųjų baldų gamybos įmonėms dygsniavimo ir siuvimo paslaugas. Laikinai jau įdarbinta 10 vietos gyventojų.

„Bus įdarbinta nemažai vietinių žmonių, lukšiečių. Aišku, negalėsim konkuruoti su Lukšių pienine ar žemės bendrove. Jų visai kitokios pajamos, gamybos atimtys. Mes įdarbiname siuvėjas, kurios jau turi praktikos, o dygsniuotojas patys mokome, nes tai yra specifinė gamyba ir dygsniuotojų niekas neruošia“, – aiškina UAB „Lukšių tekstilė“ direktorė Rima Bendorienė.

Įgyvendinant šį projektą, keliami itin aukšti saugumo reikalavimai – gamyboje bus naudojamos degios sintetinės medžiagos.

„Kadangi mūsų įmonė pati rengia projektą, visa tai buvo numatyta pagal tam tikrą gaisrinės saugos kategoriją. Užtai buvo mūrijamos vadinamos ugniasienės ir visos priešgaisrinės konstrukcijos dengiamos specialiais dažais“, – pasakoja statybų bendrovės „Costum“ direktorius Arvaldas Brazas.

Tekstilės gamyklos statyba atsieis beveik pusketvirto milijono litų, įrenginiai perkami Vokietijoje.

„Iššūkis didelis, bet kilo idėja, kai pasižiūrėjom, kad galime gauti nacionalinės mokėjimo agentūros pinigėlių verslo plėtrai kaimiškose vietovėse. Aišku, labai gailimės, kad vėluojam vieneriais metais, nes pernai maksimali finansuojama  dalis buvo pusantro milijono, o šiemet tik 690 tūkstančių litų“, – teigia R.Bendorienė.

Skaičiuojama, kad pirmaisiais veiklos metais tekstilės gamyklos apyvarta sieks milijoną litų, pagaminta produkcija keliaus ne tik į Lietuvos baldų gamybos bendroves, bet ir į Latviją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius