-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 11 /14:27

„Renault“ atleido vos prieš devynis mėnesius paskirtą generalinį direktorių

Prancūzijos automobilių gamintoja „Renault“ penktadienį nusprendė atleisti generalinį direktorių Thierry Bollore, kuris į šį postą buvo paskirtas vos prieš devynis mėnesius ir pakeitė Japonijoje kiek anksčiau suimtą finansiniais nusižengimais kaltinamą ankstesnį vadovą Carlosą Ghosną.
Automobilių prekybos aikštelė Šiauliuose
„Renault“ / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

„Renault“ paskelbė trumpą pranešimą, kuriame nepaaiškino, kodėl buvo netikėtai priimtas toks sprendimas. Tačiau bendrovė nurodė, jog, kol ieškoma naujo generalinio direktoriaus, šias pareigas laikinai eis finansų direktorė Clotilde Delbos.

Kiek anksčiau penktadienį įvykusiame neeiliniame posėdyje „valdyba nusprendė nedelsiant nutraukti p. Thierry Bollore, kaip „Renault“ generalinio direktoriaus, įgaliojimus“, pažymima bendrovės paskelbtame pranešime.

Žiniasklaidoje anksčiau buvo rašyta apie įtemptus T.Bollore ir bendrovės valdybos pirmininko Jeano Dominique Senardo santykius. Prancūzijos vyriausybė, valdanti 15 proc. „Renault“ akcijų, taip pat įtariai žvelgė į T.Bollore, nes jis vadovaujančias pareigas bendrovėje ėjo dar tada, kai jai vadovavo C.Ghosnas.

C.Ghosnas 2018 metų vasarį paskyrė T.Bollore savo pavaduotoju ir buvo plačiai manyta, kad T.Bollore iš jo vieną dieną perims „Renault“ generalinio direktoriaus postą.

Tačiau C.Ghosnas pernai lapkritį buvo suimtas Japonijoje ir jam šiuo metu yra pareikšti keli kaltinimai finansiniais nusižengimais, įskaitant dalies užmokesčio nuslėpimą.

Prancūzų dienraštis „Le Figaro“ dar antradienį pranešė, jog J.D.Senardas, buvęs padangų gamybos milžinės „Michelin“ generalinis direktorius, nori, kad T.Bollore pasitrauktų ir būtų paskirtas naujas generalinis direktorius.

O Prancūzijos vyriausybės – didžiausios „Renault“ akcininkės – pareigūnai, pasak leidinio, yra aiškiai davę suprasti, jog nori galutinai užbaigti finansiniais nusižengimais Japonijoje apkaltinto C.Ghosno valdymo erą.

Tuo tarpu T.Bollore penktadienį paskelbtame interviu verslo dienraščiui „Les Echos“ pareiškė, kad jo nušalinimas jį apstulbino.

„To, kas dabar vyksta, brutalumas ir visiškas netikėtumas yra stulbinamas“, – pažymėjo jis.

„Antradienio vakare išskridau iš Tokijo, o trečiadienio ryte, kai atvykau į Paryžių, spaudoje pamačiau, jog Jeanas Dominique‘as Senardas nori, kad aš pasitraukčiau, nors iki šiol visada tikino, jog tarp mūsų nėra jokių nesutarimų“, – pareiškė T.Bollore.

„Visada buvau jam ištikimas“, – pridūrė jis ir paragino Prancūzijos valstybę užtikrinti „gerą valdymą“, kad „Renault“ nebūtų destabilizuota.

„Renault“ artimo agentūros AFP šaltinio teigimu, vadovaujant T.Bollore, automobilių gamintojos „veiklos rezultatai buvo nepatenkinami“. Anot jo, šiemet mažėja ir pardavimai, ir pelnas.

Automobilių gamybos bendrovės akcijų kursas Paryžiaus biržoje nuo penktadienio prekybos sesijos pradžios pakilo 2,8 procento. Tačiau nuo metų pradžios bendrovės kapitalizacija sumažėjo 4,3 proc. iki 14,69 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius