-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šaltinis: „Apple“ žada pirkti bendrovės „Toshiba“ lustų gamybos verslo dalį

Jungtinių Valstijų technologijų milžinė „Apple“ svarsto galimybę nupirkti dalį Japonijos kompanijos „Toshiba“ lustų gamybos verslo, remdamasis gerai informuotais šaltinis praneša Japonijos televizijos kanalas NHK.
„Toshiba“
„Toshiba“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šaltinių teigimu, „Apple“ planuoja nupirkti 20-30 proc. padalinio „Toshiba Memory“ ir yra pasirengusi tam išleisti kelis milijardus JAV dolerių. Taip pat amerikiečių kompanija esą svarsto galimybę suvienyti jėgas su Taivano „Hon Hai Precision Technology“, taip pat žinoma ir „Foxconn“ vardu. Pastaroji įvardijama tarp pretendentų nupirkti „Toshiba“ lustų gamybos verslą.

Skelbiama, kad „Apple“ nori susikurti savo lustų gamybos bazę.

Kaip buvo skelbta anksčiau, „Toshiba“ atšaukė visus susitikimus ir derybas dėl savo lustų gamybos padalinio pardavimo ir pristabdė sprendimų priėmimą, nes amerikiečių bendrovė „Western Digital“ teigia, kad toks sandoris pažeis jų susitarimo dėl bendros įmonės sąlygas.

Kaip skelbia Japonijos spauda, „Western Digital“ vadovas Steve'as Milliganas praėjusį sekmadienį parašė laišką „Toshiba“ valdybai, kuriame teigia, kad japonų kompanija prieš lustų gamybos verslo pardavimą turi surengti išskirtines derybas su jo įmone. Ji taip pat pažymėjo, kad pretenduojančios įsigyti minėtą verslą įmonės neatitinka reikalavimų, o aptariama suma yra per didelė ir nesąžininga.

Analitikai jau anksčiau teigė, kad dėl bendros įmonės su „Toshiba“ „Western Digital“ turi tam tikrų teisių, kurios gali turėti įtakos lustų gamybos verslo pardavimui. Praėjusiais metais „Western Digital“ už 15,8 mlrd. JAV dolerių nusipirko „SanDisk“, kuri buvo „Toshiba“ partnerė gaminant lustus, ir šis vaidmuo atiteko „Western Digital“.

Kaip rašo „The Financial Times“, įvertinusi pirminius pasiūlymus „Toshiba“ atsirinko kelias potencialias galimas pretendentes į savo lustų gamybos verslą. Tai „Western Digital“, Taivano „Hon Hai Precision Technology“,Pietų Korėjos „SK Hynix“ ir investuotojų konsorciumas, kuriam priklauso JAV bendrovė „ Broadcom“ ir investicijų kompanija „Silver Lake Partners“.

Manoma, kad viso NAND padalinio ar jo dalies pardavimas duos „Toshiba“ daugiau nei 2 trln jenų (18,4 mlrd. JAV dolerių). O šaltiniai šiame sektoriuje sako, kad „Hon Hai Precision Technology“, taip pat žinoma ir „Foxconn“ vardu, yra pasirengusi sumokėti iki 3 trln. jenų.

NAND pardavimas gali būti paskutinė viltis išgelbėti „Toshiba“, kuri patyrė milžiniškų nuostolių ir prakalbo apie grėsmę savo išlikimui.

Remiantis 2015 metų duomenimis, „Toshiba“ užėmė antrą vietą lustų rinkoje ir valdė 19,4 proc. jos dalį po Pietų Korėjos „Samsung“ „30,8 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius