Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung“ derasi dėl „Biogen“ įsigijimo už 42 mlrd. JAV dolerių

JAV biotechnologijų įmonės „Biogen“ akcijos trečiadienį pabrango pasirodžius pranešimams žiniasklaidoje, kad Pietų Korėjos milžinė „Samsung Group“ derasi dėl bendrovės įsigijimo už daugiau nei 40 mlrd. JAV dolerių.
„Biogen“
„Biogen“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Samsung Verslas

„Biogen“, tarp kurios sukurtų preparatų yra vaistas nuo Alzheimerio ligos „Aduhelm“ bei kiti neurologiniai vaistai, kreipėsi į „Samsung“ dėl galimo sandorio, kurio vertė gali siekti daugiau nei 42 mlrd. JAV dolerių, teigiama „The Korea Economic Daily“ paskelbtame pranešime.

Leidinys pacitavo neįvardintus šaltinius iš investicinės bankininkystės srities bei pabrėžė gana stabilias „Biogen“ pajamas, palyginti su „ciklinėmis pramonės šakomis, tokiomis kaip puslaidininkių gamyba“, kurios krauna pelnus „Samsung“.

Trečiadienį „Biogen“ akcijos pabrango 9,5 proc. iki 258,31 JAV dolerio, o pasibaigus prekybos sesijai, vertybinių popierių vertė toliau kilo.

„Biogen“ atstovė spaudai atsisakė pateikti komentarų.

Biotechnologijų bendrovė įkurta 1978 metais, o tarp jos įkūrėjų buvo Nobelio premijos laureatai Walteris Gilbertas ir Phillipas Sharpas.

JAV Masačūsetso valstijoje įsikūrusi bendrovė pernai uždirbo 13,4 mlrd. JAV dolerių, o 2020 metais turėjo apie 9,1 tūkst. darbuotojų.

Palyginti su birželio mėnesiu, „Biogen“ akcijos yra praradusios beveik 50 proc. vertės, iš dalies dėl abejonių, susijusių su vaisto „Aduhelm“ veiksmingumu. Gruodžio 20 dieną bendrovė paskelbė, kad sumažins vaisto kainą maždaug per pusę.

Didžiausia pasaulyje lustų gamintoja „Samsung“ yra geriausiai žinoma dėl savo elektronikos padalinio, kurio veiklos pelnas per pastarąjį ketvirtį padidėjo 28 proc. iki 15,8 trln. vonų (13,5 mlrd. JAV dolerių).

„Biogen“ ir „Samsung Biologics“ šiuo metu turi bendrą įmonę, kuri kuria, gamina ir parduoda biologiškai panašius vaistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius