Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung“ JAV Teksaso valstijoje pastatys 17 mlrd. JAV dolerių vertės lustų gamyklą

„Samsung“ antradienį pranešė planuojanti pastatyti mikroschemų gamyklą JAV Teksasos valstijooje, investuodama 17 mlrd. JAV dolerių.
Lustai
Lustai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Samsung Verslas

„Sveiki atvykę į Teksasą, „Samsung“!“ – tviteryje parašė Teksaso gubernatorius, respublikonas Gregas Abbottas, kuris planuojamą gamyklą pavadino „didžiausia tiesiogine užsienio investicija Teksaso ISTORIJOJE“.

Tikimasi, kad naujoje gamykloje, kuri turėtų pradėti veikti 2024 metų pabaigoje, bus sukurta daugiau nei 2 tūkst. kvalifikuotų darbo vietų ir kad ji „padės pagrindą kitam svarbiam mūsų ateities etapui“, pažymėjo Pietų Korėjos milžinės elektronikos padalinio vadovas Kinamas Kimas.

Naujojoje gamykloje pagaminti lustai bus naudojami mobiliosioms technologijoms, 5G ar net dirbtiniam intelektui, pranešė grupė.

Gamykla iškils Teiloro miestelyje, esančiame netoli valstijos sostinės Ostino.

Šią naujieną palankiai įvertino JAV prezidento Joe Bideno administracija, o patarėjai ekonomikos ir saugumo klausimais Brianas Deese'as ir Jake'as Sullivanas savo pareiškime teigė, kad gamykla padės „apsaugoti amerikiečių tiekimo grandines, atgaivinti gamybos bazę ir sukurti geras darbo vietas čia, namuose“.

„Samsung“, didžiausia pasaulyje atminties lustų gamintoja, sparčiai didina investicijas į puslaidininkių verslą, pasauliui susiduriant su lustų trūkumu, kuris palietė įvairius sektorius – nuo automobilių ir buitinės technikos iki išmaniųjų telefonų ir žaidimų pultų.

„Samsung“ kartu su savo varžovėmis TSMC iš Taivano ir „Intel“ iš JAV plečia lustų gamybos pajėgumus Jungtinėse Valstijose, kurios laiko šį sektorių strateginės konkurencijos su Kinija sritimi. TMSC ir „Intel“ tokias gamyklas stato Arizonoje.

Ketvirtį amžiaus Jungtinėse Valstijose veikianti „Samsung“ dokumentus gamyklos statybai Teksase pateikė pernai sausį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius