Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung“ pažadėjo nenutraukti investicijų stiprėjant prekybos karui

„Samsung Electronics“ valdybos pirmininko pavaduotojas Lee Jae-yongas (Li Džėjongas) pažadėjo išlaikyti stabilias investicijas į pagrindines bendrovės veiklas tuo metu, kai pirmaujančiai Pietų Korėjos technologijų gamintojai tenka sukti galvą, ką daryti su smunkančia paklausa ir prekybos konflikto tarp Vašingtono ir Pekino padariniais.
„Samsung“ parduotuvė
„Samsung“ parduotuvė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savaitgalio susitikime su aukščiausiais „Samsung“ vadovais, Lee Jae-yongas paragino „susitelkti į ilgalaikę ir esminę lyderystę technologijų srityje“ ir dar kartą patvirtino planus investuoti 133 trln. vonų (112 mlrd. JAV dolerių) į bendrovės pozicijų stiprinimą ne atminties lustų rinkoje.

Praėjusiais metais „Samsung“ taip pat paskelbė apie trejų metų planą dėl 180 trln. vonų (152 mlrd. JAV dolerių) investicijų į atminties lustų skyrių bei kitus svarbiausius padalinius. Proceso metu ketinama įdarbinti 40 tūkst. naujų darbuotojų.

„Dabartinėje sparčiai besikeičiančioje aplinkoje turime sutelkti dėmesį į ilgalaikę ir esminę lyderystę technologijų srityje“, – pareiškė Lee Jae-yongas savo pranešime.

„Samsung“ yra didžiausia pasaulyje atminties lustų ir išmaniųjų telefonų gamintoja.

Bendrovės veiklos pelnas pastarąjį ketvirtį sumažėjo daugiau nei 60 proc., palyginti su praėjusiais metais, dėl mažėjančių lustų kainų ir menkos ekrano plokščių paklausos.

„Samsung“ prognozavo, kad atminties mikroschemų kainos antrąjį ketvirtį ir toliau mažės, nepaisant lūkesčių, kad mobiliųjų produktų paklausa šiek tiek paaugs.

Analitikai teigia, kad potencialių JAV sankcijų bendrovei „Huawei“ išprovokuotas produktų paklausos mažėjimas gali pakenkti „Samsung“.

Visgi ilgalaikėje perspektyvoje minėtos sankcijos gali atnešti naudos „Samsung“ išmaniųjų telefonų verslui ir padėti bendrovei konkuruoti su pirmaujančia varžove iš Kinijos, technologijų milžine „Huawei“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius