Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung“ prognozuoja, kad koronaviruso pandemija atneš didesnį pirmojo ketvirčio pelną

„Samsung Electronics“ tikisi didesnio pirmojo ketvirčio pelno, antradienį pareiškė bendrovė, kadangi dėl koronaviruso namie dirbantys milijonai žmonių ėmė intensyviau naudotis debesų kompiuterija, didindami mikroschemų paklausą.
„Samsung“ logotipas
„Samsung“ logotipas / „Scanpix“/AP nuotr.

Koronaviruso pandemija žlugdo pasaulinę ekonomiką – antradienį ir „Samsung“ sustabdė 11 užsienyje esančių surinkimo linijų, – ir prognozuojama, kad ji sukels nuosmukį.

Visgi besikeičiantis daugybės žmonių, priverstų likti namuose visame pasaulyje, elgesys gali būti naudingas didžiausiai pasaulyje išmaniųjų telefonų ir atminties mikroschemų gamintojai.

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius bendrovės veiklos pelnas padidės 2,7 proc., palyginti su 2019 metais, iki maždaug 6,4 trln. vonų (5,2 mlrd. JAV dolerių), prognozuoja „Samsung Electronics“.

Šis skaičius viršija lūkesčius ir yra pagrįstas 55 trln. vonų siekiančiais pardavimais – 5 proc. didesniais nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Dėl viruso protrūkio vis daugiau žmonių dirbant iš namų, didėja duomenų serverių atminties mikroschemų paklausa“, – teigė Honkonge įsikūrusios rinkos tyrimų bendrovės „Counterpoint“ analitikas Tomas Kangas.

„Taip pat pastebime nešiojamųjų kompiuterių paklausos padidėjimą, kadangi daugybė bendrovių nebuvo visiškai pasirengusios dirbti skaitmeniniu būdu“, – pridūrė analitikas.

„Samsung Electronics“ yra nepaprastai svarbi Pietų Korėjos ekonominei sveikatai.

Tai yra didžiausia „Samsung“ grupės, dominuojančios 12-oje pagal dydį pasaulio ekonomikoje, patronuojamoji įmonė.

„Samsung Electronics“ akcijos antradienį buvo brangesnės 1,7 procento. Palyginti su sausiu, kai akcijų vertė pakilo į rekordines aukštumas nerimaujant dėl koronaviruso pandemijos ir jos ekonominių padarinių, šiuo metu akcijų kursas yra nukritęs 20 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius