-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sanitas“ pertvarkytas į „Santoniką“

Vienos didžiausių Lietuvoje farmacijos įmonių Kauno „Sanitas“ veikla šių metų pradžioje perkelta į pernai įsteigtą bendrovę „Santonika“, kurios akcininkė yra nebe Kanados farmacijos milžinė „Valeant“, o Liuksemburge registruota ir galbūt su Rusija susijusi „Mapix S.a.r.l.“, rašo dienraštis „Verslo žinios“.
Tabletės ir kapsulės
Tabletės ir kapsulės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dienraščio duomenimis, „Santonikos“ valdyboje dirba Danilas Epsteinas, kuris daugiau nei 5 metus yra vienas Rusijos farmacijos bendrovės „NPF Materia Medica Holding“ vadovų. „Sanite“ šiuo metu nedirba nė vienas žmogus, o bendrovės gamyklos Kaune direktorius Rolandas Kiškis vadovauja „Santonikai“.

„Santonikos“, kurios įstatinis kapitalas yra daugiau kaip 6 mln. eurų, akcininkas pasikeitė tik šiemet – beveik iki 2015-ųjų pabaigos vienintele jos akcininke buvo „Sanitas“. „NPF Materia Medica Holding“ iki šiol neturėjo verslo nei Lietuvoje, nei kitose ES šalyse, tad „Sanito“ įsigijimas kompanijai atvertų visą ES rinką.

„Valeant“ 2011-ųjų rugpjūtį įsigijo 87,2 proc. „Sanito“ akcijų, už jas sumokėjusi 272,853 mln. eurų (942,107 mln. litų). Akcijas ji pirko iš investicijų bendrovės „Invalda“, „Citigroup Venture Capital International Jersey Limited“ ir „Baltic Pharma Limited“, „Amber Trust II S.C.A.“ ir fizinių asmenų.

2013 metų liepą „Valeant Pharmaceuticals International“ tapo vienintele „Sanito“ akcininke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius