Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sankcionuotų įmonių sąraše – anglies prekybininkė „SUEK Baltic“

Vakarų sankcijų Rusijai ir jos oligarchams suvaržytų Lietuvos įmonių sąraše atsidūrė Rusijos bendrovės SUEK (Sibiro anglių energetikos kompanija – BNS) padalinys „SUEK Baltic“.
Anglis
Anglis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) skelbia, kad „SUEK Baltic“ lėšos įšaldytos dėl sąsajų su Rusijos oligarchu Andrejumi Melničenka.

„Šiai dienai yra įšaldytos piniginės lėšos, esančios įmonės sąskaitoje“ – BNS pirmadienį sakė FNTT atstovė Modesta Zdanauskaitė.

„SUEK Baltic“ pardavimų vadovas Valdas Urbonas BNS atsisakė komentuoti šią informaciją: „Neturiu komentarų“.

Kovą įsigaliojus ES sankcijoms rusiškai angliai ir A.Melničenkai bei su juo siejamai įmonei SUEK, „LTG Cargo“ sustabdė visų bendrovės krovinių gabenimą per Lietuvą. LTG tuomet skelbė, jog ji nebeveš 2,5 mln. tonų anglies ir dėl to praras apie 12 mln. eurų pajamų.

Registrų centro duomenimis, Baltijos valstybėse rusiška anglimi prekiaujančios „SUEK Baltic“ apyvarta pernai siekė 15,6 mln. eurų, įmonė uždirbo 467 tūkst. eurų pelno.

Dėl ryšių su A.Melničenka įšaldytos ir Lietuvos įmonės „Eurochem Logistics International“ bei Kėdainių fosforo trąšų gamyklos „Lifosa“ lėšos ir akcijos – pastarajai gegužės pabaigoje paskirtas laikinasis administratorius.

Dėl ES sankcijų Rusijai ir Baltarusijai Lietuvoje įšaldytos 14-kos įmonių lėšos ir akcijos.

Naujausiais FNTT duomenimis, dėl tarptautinių sankcijų, susijusių su Rusija ir Baltarusija, Lietuvoje įšaldyta apie 57,6 mln. eurų, 12 mln. JAV dolerių ir per 125 tūkst. Rusijos rublių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius