-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Saudi Aramco“ į naftos projektus per kitą dešimtmetį investuos 414 mlrd. JAV dolerių

Saudo Arabijos valstybinė naftos korporacija „Saudi Arabian Oil Co“ („Saudi Aramco“) naftos ir dujų projektams per kitą dešimtmetį ketina leisti po daugiau kaip 40 mlrd. JAV dolerių per metus.
Naftos terminalas Jungtiniuose Arabų Emyratuose
„Saudi Aramco“ į naftos projektus per kitą dešimtmetį investuos 414 mlrd. JAV dolerių / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Palyginti su ankstesniu dešimtmečio planu, išlaidos padidės beveik 25 proc. iki 414 mlrd. JAV dolerių, nurodoma antradienį paskelbtame „Saudi Aramco“ pranešime.

Valstybinė korporacija visų pirma sieks užtikrinti, kad jos gavybos pajėgumai ir toliau viršytų 12 mln. barelių per dieną, o šis lygis yra aukščiausias tarp visų pasaulio įmonių. Beje, dėl OPEC šalių ir jų partnerių susitarimo dėl gavybos ribojimo Saudo Arabija šiuo metu faktiškai išgauna ne daugiau kaip 10 mln. barelių naftos per dieną.

„Saudi Aramco“ rimtai rengiasi pradiniam viešam akcijų platinimui (IPO), kurį planuojama surengti kitąmet, rašo agentūra „Dow Jones“

Maždaug 134 mlrd. JAV dolerių per 10 metų bus investuota į naftos gręžinių gręžimą ir priežiūrą, o 78 mlrd. JAV dolerių – į naftos gavybos potencialo palaikymą, per antradienį surengtą pristatymą pareiškė „Saudi Aramco“ pirkimo departamento vadovas Nassiras al-Yami.

Taip pat bus gerokai padidintos investicijos į šelfo projektus ir naftos perdirbimą.

Saudo Arabijos valstybinės korporacijos planai didinti kapitalo investicijas prieštarauja bendroms sektoriuje vyraujančioms tendencijomis, nes pirmaujančios biržinės naftos įmonės, įskaitant „Exxon Mobil“ ir „Royal Dutch Shell“, arba mažina išlaidas, arba nekeičia jų lygio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius