Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaukiamas pirmasis Ūkio banko kreditorių susirinkimas

Pirmasis bankrutuojančio Ūkio banko kreditorių susirinkimas įvyks kovo 18 dieną Kaune, Girstučio kultūros centro salėje. Banko bankroto administratorius visiems kreditoriams išsiuntė pranešimus apie susirinkimo vietą, laiką ir darbotvarkę. Kreditoriai taip pat gaus balsavimo raštu biuletenį.
Ūkio bankas Kaune
Ūkio bankas Kaune / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Pirmajame susirinkime banko kreditoriai turėtų nustatyti kreditorių komiteto narių skaičių ir išrinkti komiteto narius.

Sudėtingi teisiniai procesai atitolino pirmąjį susirinkimą ilgesniam laikui nei norėtųsi, tačiau jis įvyks ir, tikiuosi, visi numatyti sprendimai bus priimti, - teigė G.Adomonis.

 „Sudėtingi teisiniai procesai atitolino pirmąjį susirinkimą ilgesniam laikui nei norėtųsi, tačiau jis įvyks ir, tikiuosi, visi numatyti sprendimai bus priimti. Kreditorių komiteto sudarymas yra labai svarbus žingsnis bankroto proceso spartai bei sklandumui užtikrinti, nes sprendimų priėmimas iš teismo persikelia į žmonių, kurie yra tiesiogiai suinteresuoti rezultatais, rankas. Tikimės, kad banko kreditoriai aktyviai dalyvaus ir reikš savo nuomonę“, – sakė BAB Ūkio banko bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

Bankų ir bankroto įstatymuose numatyta, kad banko kreditorių komitetą sudaro iš ne mažiau nei 5 nariai ir ne daugiau kaip 15. Vienas komiteto narys privalo būti VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ atstovas, taip pat komitete turi būti išrinktas banko darbuotojų atstovas.

Kreditoriai, kurie savo nuomonę nuspręs pareikšti raštu, užpildytus balsavimo biuletenius turėtų išsiųsti paštu iki kovo 12 dienos imtinai arba iki kovo 12 dienos atgabenti juos į banko buveinę.

Kreditoriai taip pat turi teisę iki kovo 12 dienos 17 valandos pateikti savo siūlomus nutarimų projektus darbotvarkėje numatytiems sprendimams. Tiesa, kreditoriai savo projektuose gali siūlyti tik visą kreditorių komiteto sudėtį, o ne atskirtus jos narius.  

Kauno apygardos teismas bankroto bylą Ūkio bankui iškėlė 2013 metų gegužės 2 dieną. Nutartis įsiteisėjo birželio 7 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius