-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SBA baldų įmonių pajamos šiemet augo 14 proc., bet dėl ateities optimizmo – mažai

Verslininko Arūno Martinkevičiaus valdomos SBA grupės baldų gamybos įmonių pajamos pirmąjį pusmetį siekė 293 mln. eurų, arba 14 proc. daugiau nei tuo pačiu metu pernai, kai pardavimai siekė 258 mln. eurų, pranešė grupė. Anot jos, nors pardavimai augo, tam esminę įtaką darė į savikainą įtrauktos pabrangusios žaliavos ir pašokusi elektros kaina.
SBA baldų gamyba
SBA baldų gamyba / SBA nuotr.
Temos: 3 Verslas SBA Baldai

„Energijos kainų šokas, dešimtmečius neregėta infliacija, kylančios palūkanos ir tebesitęsiantis karas Ukrainoje veikia vartotojų nuotaikas globaliu mastu. Tai smarkiai lėtina visuminę paklausą. Panašu, kad slogios nuotaikos artėjant žiemai sunkiai sklaidysis, todėl ir baldų sektoriuje bent jau trumpuoju laikotarpiu sunku tikėtis vartotojų optimizmo ir su tuo susijusio gamybos apimčių didėjimo“, – pranešime sako SBA baldų gamybos įmones vienijančios bendrovės „SBA Home“ vadovė Raimonda Kižienė.

Per devynis šių metų mėnesius „SBA Home“ įmonių grupei priklausančios baldų gamyklos Lietuvoje produkcijos pardavė už šeštadaliu didesnę sumą.

„Klaipėdos baldai“ trečiąjį ketvirtį pajamas augino 29 proc. iki 30 mln. eurų, Klaipėdos rajone baldų ruošinių gamyklą „Laminn“ prijungus prie „Inno Line“, pastarosios pajamos augo 64 proc. iki 35 mln. eurų, „Visagino linijos“ – 5 proc. iki 24,4 mln. eurų, „Šilutės baldų“ – dešimtadaliu iki 12,8 mln. eurų, dėl gaisro sustojus gamybai „Kauno baldų“ pardavimai tesiekė 1,8 mln. eurų.

Pasak R.Kižienės, paskutinio šių metų ketvirčio SBA baldų įmonių pardavimus toliau veiks geopolitiniai ir ekonominiai veiksniai visame pasaulyje, kadangi net 95 proc. baldų yra eksportuojama.

„Šalta žiema gali dar labiau sustingdyti ekonomiką. Šildymo sąskaitos ne tik lems vartotojų nuotaikas ir kalėdinės prekybos mastą. Nuo to, ar bus šalta žiema, priklausys ir žaliavų kainos, nes padidėjus biokuro paklausai, į viršų vėl šoks ir medienos, reikalingos baldų įmonėms, kainos“, – teigia R.Kižienė.

SBA grupė veikia baldų gamybos, tekstilės ir nekilnojamojo turto sektoriuose, jos įmonėse Lietuvoje dirba apie 4,5 tūkst. žmonių. Savo produkciją ji eksportuoja į 50 pasaulio šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius