Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SBA įsigijo bendrovę „Robotex“

SBA priklausanti viena didžiausių ir moderniausių baldų gamintojų šalyje „SBA furniture group“ įsigijo specializuotos robotikos ir gamybos automatizavimo sprendimų bendrovės „Robotex“ kontrolinį akcijų paketą. Kauno bendrovė diegia robotus medienos apdirbimo, baldų gamybos, maisto ir elektronikos pramonės įmonėse Lietuvoje bei užsienyje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
SBA Robotai
SBA Robotai / SBA nuotr.

„Ketvirtoji pramonės revoliucija ir siekis išlikti konkurencingais globaliose rinkose skatina būti inovacijų priešakinėse linijose. Pastaraisiais metais SBA baldų grupė aktyviai robotizuoja bei automatizuoja savo įmonių gamybos procesus: kasmet įdiegia po keliolika robotų. Prie to svariai prisideda ilgalaikis partneris „Robotex“. Kartu su šios bendrovės įsigijimu galėsime naudotis aukščiausiomis robotų diegimo ir priežiūros kompetencijomis bei galėsime įgyvendinti dar daugiau inovatyvių, našumą didinančių sprendimų SBA baldų grupėje bei už jos ribų,“ – sako „SBA baldų kompanijos“ generalinis direktorius Audrius Bendaravičius.

„Robotex“ yra viena didžiausių robotų ir automatizacijos sprendimus diegiančių įmonių Lietuvoje. Bendrovė užsiima robotų integravimu pramonės įmonėse siekiant padidinti efektyvumą, užtikrinti aukštą nuolatinę produkcijos kokybę ir mažinti gamybos sąnaudas. Bendrovė bendradarbiauja su didžiausiais ir pirmaujančiais pasaulyje robotų gamintojais.

SBA nuotr./SBA Robotai
SBA nuotr./SBA Robotai

„Šiuo metu robotizacijos sprendimų paklausa šalyje viršija pasiūlą. Kasmet „Robotex“ pardavimai paauga pusantro – du kartus, darbai užsakomi metams į priekį. Ateities plėtrai erdvės taip pat labai daug. Lietuvos pramonėje vis dar tik mažoji dalis įmonių pasitelkia robotus, tad verslo alkis inovatyviems sprendimams nuolat auga. Vien pernai šalies įmonėse esame įdiegę 16 robotų,“ – sako „Robotex“ direktorius Vytautas Kazlauskas.

Jo teigimu, SBA grupei įsigijus 80 proc. „Robotex“ akcijų, bendrovės kryptis nesikeis ir ji veiks visose pramonės šakose, kuriose yra potencialo diegti industrinius robotus, modernias kokybės kontrolės sistemas su išmaniomis vaizdo atpažinimo technologijomis bei automatizavimo sprendimus.

“Robotex” yra diegusi robotus Latvijoje, Vokietijoje, Airijoje, Prancūzijoje, Čekijoje ir Baltarusijoje. Be SBA grupės, tarp esamų ir buvusių įmonės klientų – „Ikea Industry Lietuva“, „Teltonika“, „Maxima“, „Iki“, „Nordic Sugar“ ir kt.

„Robotex“ taip pat yra viena iš 2016 m. įsteigtos Lietuvos robotikos asociacijos kūrėjų.

Pernai bendrovės apyvarta sudarė 1,7 mln. Eur ir buvo beveik pusantro karto didesnė nei 2017 m. Planuojama, kad šiemet „Robotex“ augs ketvirtadaliu ir šalies bei užsienio įmonėse įgyvendins maždaug 20 robotizacijos projektų.

SBA grupė yra viena didžiausių šalyje. Baldų gamybos grupę sudaro „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“, taip pat „Kauno baldai“. SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu su „Šatrija“ ir „Mrija“. SBA grupei priklauso NT inovacijų bendrovė „Urban Inventors“, plėtojanti verslo slėnį „Green Hall“ Vilniuje ir BLC verslo centrą Kaune, taip pat investicijų valdymo bendrovė „Capitalica“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje – „135“ ir plėtos modernių biurų kompleksą Rygos Skanste rajone, netoli miesto centro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius