Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Scaent Baltic“ atsisako žiniasklaidos: žurnalą „IQ“ leis „Atviros visuomenės forumas“

Mėnesinį žurnalą „IQ“ ir elektronines šio leidinio versijas nuo šiol leis „Atviros visuomenės forumas“, rašoma „IQ“ pranešime spaudai. Koncernas „Scaent Baltic“ šį žurnalą ir kitus leidinius ne pardavė, o atidavė viešąją įstaigą įkūrusiems redakcijos darbuotojams.
Žurnalo „IQ“ viršelis
Žurnalo „IQ“ viršelis / Nuotrauka iš žurnalo „IQ“ socialinio tinklo profilio

Žurnalo „IQ“ leidybos teises „Atviros visuomenės forumui“ perdavusios „Scaent Baltic“ valdybos pirmininkas Magnusas Astromas teigia, kad  tokiam žingsniui buvo rengiamasi nuosekliai ir tai yra savotiškas skolos  grąžinimas pilietinei visuomenei.

„Mūsų bendrovė į leidybos veiklą niekuomet nežiūrėjo kaip į verslo  nišą, bet kaip į socialiai atsakingo verslo įsipareigojimą visuomenei.  Visuomet šiuos leidinius regėjome kaip atviros visuomenės forumą, kuriame būtų diskutuojama apie svarbiausias šalies ir pasaulio aktualijas. Šiandien matome, kad atėjo laikas atiduoti subrendusį  žurnalą į visuomenės rankas, kad jis ir toliau puoselėtų geriausias kokybiškos žiniasklaidos tradicijas“, – sakė M.Astromas.

Jau anksčiau šiais metais „Scaent Baltic“ atsisakė leidybos projektų  kaimyninės Baltijos šalyse, Latvijoje ir Estijoje, o Lietuvoje pardavė  žurnalą „Top Gear“ leidžiančią bendrovę. Prieš kurį laiką taip pat buvo parduotos leidyklos „Gimtasis žodis“, „Versus Aureus“ ir atsisakyta kitų  leidybinių projektų.

„Atviros visuomenės forumo“ steigėjai yra Irena Veisaitė, Linas  Tuleikis, Egidijus Aleksandravičius, Aušra Andriulytė ir Gražina  Balcerienė. Įvairiais būdais prisidėti prie viešosios įstaigos veiklos  yra pažadėjęs ir gausus būrys kitų visuomenėje žinomų asmenybių.

„IQ redakcijos sudėtis ir redakcinė politika nesikeis. Ir ateityje  skaitytojams pateiksime objektyvų ir analitinį turinį, kuris „IQ“ žurnalui  užtikrino pirmaujančias pozicijas verslo, politikos ir kultūros  žiniasklaidos segmente, pelnė skaitytojų ir reklamos užsakovų  pasitikėjimą. Kokybiška ir etiška žurnalistika lieka svarbiausiu mūsų  principu“, –  tikino Gražina Balcerienė, „Atviros visuomenės forumo“  direktorė.

„Atviros visuomenės forumas“ taip pat tęsia bendradarbiavimą su  Didžiosios Britanijos leidėja „The Economist Group“, tad žurnale „IQ“  toliau bus publikuojami tarptautinio savaitraščio „The Economist“  rinktiniai straipsniai. „IQ“ redakcija taip pat tęs dvimėnesinio žurnalo  „Intelligent Life“ ir metinio „The Economist“ prognozių leidinio  „Pasaulis 2014 m.“ leidybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius