Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Scania“ trumpam stabdo gamybą dėl lustų trūkumo

Švedijos sunkvežimių gamintoja „Scania“ pirmadienį pranešė, kad savaitei sustabdys sunkvežimių gamybą Švedijoje, Prancūzijoje ir Nyderlanduose, nes pasaulinis puslaidininkių trūkumas ir toliau daro įtaką automobilių sektoriui.
Lustai
Lustai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 „Scania“ Gamyba

Patronuojamoji „Volkswagen“ įmonė, kurioje dirba 50 tūkst. žmonių ir per metus pagaminama apie 100 tūkst. sunkvežimių ir autobusų, pridūrė, kad kitą savaitę Argentinoje ir Brazilijoje bus padaryta dar daugiau gamybos pertraukų.

„Tai sunkus laikotarpis, kai daug dalykų vyksta ne taip, kaip reikėtų“, – naujienų agentūrai AFP teigė „Scania“ atstovė spaudai Karin Hallstan.

Šią savaitę suplanuotas gamybos sustabdymas yra pirmasis toks „Scania“ sprendimas nuo tada, kais koronaviruso pandemija privertė sustabdyti gamybą 2020 metais.

Pasak K.Hallstan, dar „per anksti spėlioti“, koks galėtų būti pertraukos finansinis poveikis, o įmonė „tikisi, kad sugebės kompensuoti trūkumą dirbdama kiek įmanoma daugiau, nors akivaizdu, kad visiškai panaikinti spragos nepavyks“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius