Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas linkęs „Problematiką“ ir „Kelių priežiūrą“ įtraukti į strateginių įmonių sąrašą

Seimas nusiteikęs į strateginių įmonių sąrašą įtraukti kelių techninės priežiūros ir kokybės kontrolės bendrovę „Problematika“ bei įmonę „Kelių priežiūra“.
Seimo rudens sesijos pradžia
Seimo rudens sesijos pradžia / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tokiems Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatymo pakeitimams antradienį po svarstymo Seimas pritarė: už balsavo 62 parlamentarai, prieš – 11, susilaikė 19.

Ekonomikos komiteto narys Eugenijus Gentvilas teigė nepritariąs „Problematikos“ įtraukimui į šį sąrašą.

„Yra viena funkcija: asfaltuojamų kelių storio kontrolė. Jeigu yra reikalas vieną funkciją išimti ir paversti ją valstybės kontroliuojama, reorganizuokime šitą įmonę ir tą funkciją atiduokime prižiūrėti valstybei, o visos kitos šios funkcijos gali veikti rinkoje“, – kalbėjo E.Gentvilas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Eugenijus Gentvilas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Eugenijus Gentvilas

Pasak jo, „Kelių priežiūra“ į strateginių įmonių sąrašą įtraukiama siekiant „apsaugoti nuo bet kokių rinkos pavojų“: „Ne tik nuo privatizavimo, bet ir nuo bet kokios konkurencijos“.

Konservatorius Mykolas Majauskas apgailestavo, kad „Problematiką“ ir „Kelių priežiūrą“ įtraukiant į sąrašą, nuvertinamos „tikrai nacionaliniam saugumui strateginę reikšmę turinčios įmonės“.

Pasak jo, šios įmonės „neturi kritinės infrastruktūros“, o „tiesiog teikia paslaugas“.

„Valstybė nusprendžia, ar joms duoti užsakymą, ar neduoti. Ir jeigu viena ar kita bus privatizuotos, iš esmės nepakeis valstybės strateginio saugumo“, – teigė parlamentaras.

„Problematiką“ įrašius į strateginių įmonių sąrašą, ji būtų išbraukta iš privatizuojamų įmonių sąrašo. Stabdyti suplanuotą įmonės privatizavimą siūlo „valstiečiai“ Viktoras Rinkevičius, Valius Ąžuolas, Antanas Baura ir komiteto vadovas socialdarbietis Rimantas Sinkevičius.

Į tą patį sąrašą įtraukti ir bendrovę „Kelių priežiūra“ pasiūlė konservatoriaus Jurgis Razma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius