Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 18 /2014 12 23

Seimo kanclere tapo Daiva Raudonienė

Seimo kanclere tapo iki šiol parlamento Audito komiteto biuro vedėjos pareigas ėjusi Daiva Raudonienė.
Daiva Raudonienė
Daiva Raudonienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Papildyta: 10:39 val.

Parlamentarai, Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės teikimu, paskyrė Daivą Raudonienę. Už tai numatantį nutarimą balsavo 111, nė vienas nebuvo prieš, susilaikė vienas Seimo narys

Pasiūlė L.Graužinienė

Ketvirtadienį Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė planuoja teikti nutarimą dėl 38 metų D.Raudonienės skyrimo į šias pareigas penkerių metų kadencijai.  Savo pasiūlytą kandidatę pristačiusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė gyrė komiteto vedėjos kompetenciją.

„D.Raudonienę pažįstu jau dešimt metų, teko (kartu) dirbti, žinau jos atsakingumą, pareigingumą, sąžiningumą, vadybinius sugebėjimus. D.Raudonienė dirbo įvairiose darbo grupėse, ne vienai yra vadovavusi, ji paskirta ir „Valstybės žinių“ valdybos pirmininke, turi du magistro laipsnius ir nepriklausomo auditoriaus kvalifikaciją, taigi finansiniai klausimai nebus jai sunkūs“, – kalbėjo parlamento pirmininkė.

D.Raudonienė Seime dirba nuo 2005 metų. Ji taip pat yra dirbusi Žemės ūkio ministerijoje, privačiose įmonėse auditore. Kandidatė yra baigusi M.Romerio universitete teisės ir valdymo studijas, Kauno technologijos universitete verslo administravimą.

D.Raudonienė: perversmo nebus

Man visi Seimo nariai yra žmonių atstovai, ir aš visus jus gerbiu vienodai, aš noriu žinoti visų jūsų nuomones, pastabas, neskirstant į frakcijas, – D.Raudonienė.

„Aukštyn kojomis nieko nesiruošiu versti, visi turime dirbti savo darbą ir jį atlikti kokybiškai, efektyviai ir optimaliai“, – į klausimą, ar žada „aukštyn kojomis“ versti kanceliarijos darbą atsakė kandidatė.

Kalbėdama apie kanceliariją jį pabrėžė, kad šios darbuotojai visų pirma turi padėti Seimo nariams vykdyti jų funkcijas.

Paklausta apie politinę priklausomybę ji sakė sutarianti su visų politinių frakcijų atstovais.

„Audito komitete dirbu ir dirbau su įvairių frakcijų, požiūrių Seimo nariais, tikrai su visais sutariu ir nesistengiau kažkam reikšti didesnes simpatijas ar mažesnes. Man visi Seimo nariai yra žmonių atstovai, ir aš visus jus gerbiu vienodai, aš noriu žinoti visų jūsų nuomones, pastabas, neskirstant į frakcijas“, – teigė D.Raudonienė.

Seimo nariai suirūpino viešbučio reikalais

Seimo nariai kandidatės į kancleres teiravosi dėl Seimo viešbučio – ar ketinama jį renovuoti, imtis kitų veiksmų pagerinti Seimo narių gyvenimo kokybę. Audito komiteto vadovė tvirtino, jog iš pradžių jai reikia susipažinti su situacija, taip pat – išklausyti Seimo narių nuomones.

„Susipažinusi su situacija, reikia su visomis frakcijomis pasikalbėti šiuo klausimu, pasitarti, ko iš tikrųjų Seimo nariai nori, ką pakeisti, kada pakeisti, tuomet būtų paprasčiau planuoti tolesnius žingsnius“, – sakė D.Raudonienė.

Seimo kanclerio postas liko laisvas, kai lapkritį pasibaigus kadencijai iš jo buvo atleistas Jonas Milerius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius