-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sėkmingai įgyvendinamas Kauno miesto savivaldybės specialiųjų ir detaliųjų planų rengimo projektas

Kauno miesto savivaldybės administracija nuo 2011 m. liepos mėn. sėkmingai įgyvendina projektą „Kauno miesto savivaldybės specialiųjų ir detaliųjų planų rengimas“, projekto Nr. VP1-4.2-VRM-04-R-22-003, finansuojamą pagal 2007 – 2013 m. Žmogiškųjų išteklių veiklos programos 4 prioriteto „Administracinių gebėjimų stiprinimas ir viešojo administravimo efektyvumo didinimas“ įgyvendinimo priemonę VP1-4.2-VRM-04 „Teritorijų planavimas”. Bendras įgyvendinamo projekto biudžetas yra 2 743 255,45Lt, iš kurių 2 331 767,13Lt finansuos Europos socialinis fondas, o 411 488,32Lt – Kauno miesto savivaldybės administracija.
Kauno laisvės alėja
Kauno laisvės alėja / Donato Večerskio nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vyr. specialistė A. Kustienė teigia, kad dėl šiuolaikinės visuomenės ekonominių ir socialinių poreikių neatitikimo, neatnaujintų teritorijų planavimo dokumentų ir buvo pradėtas projekto įgyvendinimas. Kauno miestui neatidėliotinai reikalingi įvairūs aplinkos pakeitimai ir atnaujinimai, nes modernizuotuose miestuose pagrindinė užduotis yra ta, kad urbanistinė infrastruktūra būtų draugiška aplinkai ir visuomenei. Pagrindinis įgyvendinamo projekto „Kauno miesto savivaldybės specialiųjų ir detaliųjų planų rengimas“ tikslas – užtikrinti darnų Kauno miesto teritorijos vystymąsį, tikslingą finansinių, gamtinių bei kitų išteklių panaudojimą, pagrįstą ir apgalvotą teritorijos panaudojimą.

Iš projekte numatytų  parengti 22 detaliųjų planų šiuo metu yra parengti visi (svarbių transporto infrastruktūros objektų žemės sklypų, žemės sklypų prie savivaldybės kultūros ir švietimo objektų ir žemės sklypams žemės grąžinimui ekvivalentine natūra suformuoti), parengti ir patvirtinti Didžiųjų prekybos įmonių išdėstymo Kauno miesto savivaldybės teritorijoje ir Kauno miesto teritorijos automobilių saugykloms išdėstyti specialieji planai. Baigiami rengti 4 vandenviečių (Eigulių, Kleboniškio, Petrašiūnų ir Vičiūnų) sanitarinės apsaugos zonų specialieji planai, vyksta derinimo ir svarstymo su visuomene procedūros, planų tikslinimas pagal pateiktas pastabas. Parengtas Kauno miesto išorinės vaizdinės reklamos sklaidos specialiojo plano II etapas (specialiojo plano koncepcija) – nustatyti planuojamų teritorijų erdvinio vystymo prioritetai ir tvarkymo principai, vyksta sprendinių konkretizavimo stadija – parengiami sprendiniai atitinkamų naudmenų tvarkymui, atskirų infrastruktūros objektų vystymui, kraštovaizdžio, biologinės įvairovės ir kultūros paveldo apsaugai, galimam teritorijų rezervavimui, nustatomi planavimo lygmenis atitinkantys teritorijų tvarkymo reglamentai.

Kauno miesto savivaldybės specialiųjų ir detaliųjų planų rengimo projekto vadovas V. Grinis teigia, kad „parengti teritorijų planavimo dokumentai bus svarbi priemonė, siekiant valdyti darnios ir racionalios miesto plėtros procesus, įgyvendinti Kauno miesto strateginės plėtros krypčių, nustatytų strateginiais dokumentais, sprendinius, suderinti atskirų miesto plėtros sričių bei sistemų plėtros procesus“. 

Projektą numatoma užbaigti  2013 m. liepos mėnesį.

Pavadinimas
Pavadinimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius