Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas J.Gasiūnas sulaukė „draugiško“ komunikacijos agentūros „Maniac“ užnugario

Ketvirtadienį Vilniaus apylinkės prokuratūrai nusprendus pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio priekabiavimo, poziciją dėl tyrimo pareiškė ir tokiu elgesiu kaltinamas buvęs Vilniaus dailės akademijos Tapybos katedros vedėjas Jonas Gasiūnas. Tiesa, jo teiginius žiniasklaidai išplatino komunikacijos agentūra „Maniac“.
Jonas Gasiūnas
Jonas Gasiūnas ir Oskaras Koršunovas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Teisėsaugos instituto įsitraukimą vertinu labai teigiamai. Esu pasiruošęs visapusiškai bendradarbiauti su tyrėjais. Į pareigūnus kreiptis ketinau ir pats. Esu tikras, kad būtent tyrėjai ir turi atsakyti į visus klausimus. Tai mano asmeninė pareiga, dėl kurios padarysiu viską, kad visuomenės keliami klausimai būtų atsakyti“, – pranešime cituojamas J.Gasiūnas.

„Maniac“ atstovės Modestos Nedzinskaitės tikinimu, tai, kad agentūra paviešino seksualiniu priekabiavimu kaltinamo menininko nuomonę, yra vienkartinis „draugiškas“ atvejis. J.Gasiūnas, anot jos, įmonės paslaugų neįsigijo.

Mes tiesiog draugiškai padedame išplatinti tą vieną citatą.

„Mes nedirbame jam. Mes tiesiog draugiškai padedame išplatinti tą vieną citatą, daugiau jokių darbų su juo neturime. Nedirbame mes nei su VDA, nei su J.Gasiūnu, – 15min teigia M.Nedzinskaitė. – Daugiau nesame su juo jokių darbų nusimatę.“

Pasiteiravus, ar dėl tolimesnio bendravimo su J.Gasiūnu kreiptis reikėtų konkrečiai į jį, „Maniac“ atstovė atsakė, kad „tikriausiai taip, bet jeigu ką, informaciją aš galėčiau kažkokią gauti, kur toliau kreiptis“.

„Šiuo atveju taip jau išėjo“, – sako M.Nedzinskaitė, paklausta, ar J.Gasiūną ir agentūros darbuotojus sieja asmeniniai ryšiai.

Klausimo dėl įmonės, „draugiškai“ įsitraukusios į krizės komunikaciją, reputacijos „Maniac“ atstovė iš pradžių nekomentavo, vėliau parašė: „Maniakai: vien mūsų įmonės pavadinimas įpareigoja dirbti su tokiais projektais“.

Pastarąją savaitę kaltinimų seksualiniu priekabiavimu ir kitokiu nederamu elgesiu sulaukė ne tik tapytojas J.Gasiūnas, bet ir fotografas Gintautas Trimakas, Vilniaus dailės akademijos docentas Arvydas Liepuonius, teatro režisierius Jonas Vaitkus. Anksčiau dvi menininkės tokiu elgesiu apkaltino kino režisierių Šarūną Bartą.

Prokuratūra ikiteisminį tyrimą pradėjo pagal straipsnį, numatantį, kad tas, kas siekdamas seksualinio bendravimo ar pasitenkinimo vulgariais ar panašiais veiksmais, pasiūlymais ar užuominomis priekabiavo prie pagal tarnybą ar kitaip priklausomo asmens, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius