-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seni telefonai dovanoja viltį diabeto ligoniukams

Nuo šiol cukriniu diabetu sergantiems vaikams galime padėti „Eurovaistinėse“ specialiose dėžėse palikę nebenaudojamus mobiliuosius telefonus. Senus telefonus surinks ir antram gyvenimui prikels „Greenfone LT“, o lėšas, gautas juos pardavus, bendrovė perves projekto „DiaBitės“ remiamiems vakams.
Akcijos dėžė
Akcijos dėžė

Dėžės seniems telefonams surinkti įrengtos visose Lietuvoje esančiose 241 „Eurovaistinėje“. „Džiaugiamės galėdami prisidėti prie prasmingos akcijos, ir tikiu, kad dabar dar daugiau klastinga liga sergančių vaikų sulauks reikalingos pagalbos“, – sako Simas Lilas, UAB „Eurovaistinė“ komunikacijos specialistas.

Senus telefonus superkanti bendrovė „Greenfone LT“ jau nuo metų pradžios remia projektą „DiaBitės“. Projekto tikslas – rinkti lėšas ir nupirkti insulino pompas cukriniu diabetu sergantiems Lietuvos vaikams. Naudojant insulino pompas geriau kontroliuojama liga ir didinama tikimybė išvengti cukrinio diabeto sukeliamų komplikacijų: apakimo, inkstų nepakankamumo, negyjančių kojų opų, galūnių amputacijos, priešlaikinio insulto arba infarkto. Taip pat insulino pompa sumažina skausmingų dūrių skaičių nuo 5–7 per parą iki vieno per 3–4 paras. „DiaBitės“ kiekvienam vaikui skiria po 6 000 litų šiam prietaisui įsigyti.

Labdaros ir paramos fondo „Bėdų turgus“ prezidentės Editos Mildažytės nuomone, dabar prie projekto gali prisidėti daugelis, nes mūsų stalčiuose be naudos dulka ne vienas nenaudojamas telefonas. „Vos ne kiekvienuose namuose atsiras senas mobilusis telefonas, kurį paaukoję vienu šūviu nušausite du zuikius: aplinkai nekenksmingu būdu atsikratysite nereikalingu daiktu ir paremsite sunkia liga susirgusius mažuosius. Tai nauja, šiuolaikiška, paprasta, jautri ir labai žalia mūsų aplinkai idėja“, – ragina projektą „DiaBitės“ globojanti E. Mildažytė. Projekto „DiaBitės“ dėka insulino pompas jau įsigijo daugiau kaip 100 vaikų, dar 300 jų laukia eilėje.

„Greenfone LT“ superka daugumos modelių veikiančius ir neveikiančius mobiliuosius telefonus, nepriklausomai nuo jų gamybos metų, būklės ar kokybės. Šiuos telefonus įmonė atnaujina, išbando ir parduoda pakartotiniam naudojimui. Pasak bendrovės atstovų – tam tinka apie 97 proc. visų surinktų aparatų, o pakartotiniam naudojimui netinkantys telefonai perdirbami. „Šiuo metu perdirbama tik 3–5 proc. Europos Sąjungoje naudojamų mobiliųjų telefonų, o pakartotinis naudojimas – vienas paprasčiausių būdų tausoti aplinką, būti socialiai atsakingais, o šiuo atveju – kai seni telefonai nesuperkami, bet aukojami – prisidėti ir prie labdaringų tikslų“, – pažymi Arnas Stuopelis, bendrovės „Greenfone LT“ direktorius.

Pasak jo, tradicija atsikratyti senais, dažnai kenksmingais sveikatai daiktais, Lietuvoje dar tik formuojasi, o štai kaimyninėje Lenkijoje, turinčioje beveik 39 mln. gyventojų, per metus antriniam panaudojimui superkama apie 200 tūkst. telefonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius