-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Senukai“, „Maxima“ ir „Tavo noras“ nubaustos už nesaugius žaislus

Statybos, remonto ir buities prekių tinklą Baltijos šalyse valdanti bendrovė „Kesko Senukai Lithuania“, mažmeninės prekybos bendrovė „Maxima LT“ bei žaislų ir tekstilės prekybos įmonė „Tavo noras“ nubaustos už prekybą nesaugiais žaislais.
Prekybos centras
Prekybos centras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vartotojų teisių apsaugos tarnyba „Kesko Senukams Lithuania“ ir „Maximai LT“ skyrė po 796 eurų, o „Tavo norui“ – 500 eurų baudas.

Anot tarnybos, „Senukų“ pardavinėta kiniškoje traukinio trasoje „Western classic Express“ ir policijos mašinoje „Police“ švino ir kadmio koncentracija viršijo didžiausias leidžiamas ribas.

Tokių pat saugumo problemų turėjo ir „Maximos“ importuotas radijo bangomis valdomas skraiduolis „Foxter Sky lighter“, be to, ant jo nebuvo nurodyta baterijos įtampa.

Bendrovė „Tavo noras“ pardavinėjo nesaugų elektrinį automobilį ir vėžlį. Pirmajam nustatytas metalinio paviršiaus perkaitimas, o abiejose prekėse buvo per didelis švino kiekis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius