Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaulių savivaldybė įtaria, kad miesto arenos valdytojai pelnosi tyčia dirbdami nuostolingai

Šiaulių valdžia įtaria, kad mieste esančios arenos valdytojai pelnosi tyčia dirbdami nuostolingai, todėl bus siekiama pakeisti savivaldybės įsipareigojimus. Savivaldybė įsitikinusi, kad Šiaulių areną pagal koncesijos sutartį perdavus bendrovei „Pramogų sala“, ši turtą valdo neefektyviai, mat jau septynerius metus neišlipa iš nuostolių, todėl motyvuoti koncesininką siekti pelno galima tik pakeitus sutartį.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Savivaldybė koncesijos sutartyje yra įsipareigojusi kasmet išmokėti viešajai įstaigai 215 tūkst. eurų nepriklausomai nuo to, kiek nuostolių per metus ji patiria.

„Septynerius metus veikla buvo nuostolinga ir savivaldybė kasmet moka koncesijos mokestį. Susiformavo administracijos nepakantumas. Negalime to toleruoti metai iš metų. Jei mes nieko nedarysime, 2018 metai bus aštunti nuostolingi metai. Motyvacijos siekti pelno nėra, situacija tarsi užprogramuota“, – Šiaulių savivaldybės išplatintame pranešime cituojamas administracijos direktorius Antanas Bartulis.

„Pramogų sala“ teigia, kad savivaldybės įtarimai yra nepagrįsti.

„Kiekvienais metais VšĮ „Pramogų sala“ finansinių ataskaitų rinkiniai yra audituojami, pastarieji metai taip pat ne išimtis. Galime užtikrinti, kad atlikus šią procedūrą bus gautos visos reikalingos išvados, pagrindžiančios metines sąnaudas ir atsakančios į visus klausimus“, – rašoma įstaigos atstovo Viliaus Dambrausko BNS pateiktame atsakyme.

Anot savivaldybės administracijos vadovo, reikėtų keisti ekonominį modelį, kad šis motyvuotų koncesininką dirbti pelningai, o ne nuostolingai. Savivaldybės interesas – mokėti kuo mažesnį koncesijos mokestį ar jo visai nemokėti bei turėti visas galimybes kontroliuoti, kaip valdomas miesto turtas, matyti pajamų ir išlaidų srautus.

Areną valdančios bendrovės „Pramogų sala“ atstovas Gintaras Radavičius per susitikimą su miesto valdžia šią savaitę sakė sutinkąs, kad sutartį reikėtų koreguoti.

„Ta mintis yra jau seniai, kad sutarties kai kuriuos punktus reikia keisti, bet pačią sutartį pakeisti į visiškai naują, turbūt yra neįmanoma. Mūsų pasiūlymas yra abiejų šalių sutarimu kreiptis į Finansų ministeriją, kokiuose rėmuose mes galime keisti. Mes tam pritariame ir sėsime prie derybų stalo“, – pranešime cituojamas G.Radavičius.

Pasak Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus A.Bartulio, artimiausiu metu bus organizuojamas abiejų šalių susitikimas su advokatais, abi pusės rengs siūlymus keisti sutartį. Juos išanalizavus prasidės derybos.

Kovo pabaigoje savivaldybė kreipėsi į Šiaulių apygardos teismą dėl 2016 metais nepagrįstai sumokėto mokesčio. Pasak A.Bartulio, 2015 metais bendrovė „Pramogų sala“ gavo daugiau kaip 20 tūkst. eurų už anksčiau pirktus banko „Snoras“ vertybinius popierius, tačiau sumos neįtraukė į kitų metų apskaitą, taip deklaruodama minusinį balansą, dėl kurio savivaldybė turėjo sumokėti koncesijos mokestį.

„Turėjo būti pelnas, ir mes neturėjome mokėti 2016 metų mokesčio. Tačiau jie apskaitą sutvarkė kitaip negu numatyta teisės aktuose ir 2015 metų rezultatas liko neigiamas. Todėl 2016 metais turėjome sumokėti koncesijos mokestį, kurį dabar siekiame susigrąžinti“, – BNS komentavo A.Bartulis.

Savivaldybės prašymu teismas davė leidimą taikyti laikinąsias apsaugos priemones.

Naujienų portalo lrytas.lt duomenimis, Šiaulių arenoje vyksta nelegali prekyba perpus už bilietus pigesniais kvietimais, o bilietų platintojas „Ticket Market“ arenoje dirba išskirtinėmis teisėmis.

Anot portalo, kvietimais prekiaujama keliuose miesto baruose, miesto ir rajono savivaldybėse, Šiaulių apskrities mokesčių inspekcijoje.

Lrytas.lt teigimu, įmonė „Ticket Market“ yra mažiausiai už patalpų nuomą arenoje mokanti įmonė – už 65 kv. metrų plotą turi atseikėti vos 60 eurų per mėnesį, o tuo metu beveik šešis kartus mažesnę patalpą arenoje nuomojantis masažuotojas kas mėnesį turi mokėti daugiau.

„Pramogų sala“ teigia, kad žiniasklaioje pasirodžiusi informacija klaidinanti ir iškreipta, dėl jos bus kreiptasi į tam tikras institucijas.

„Laikomės pozicijos, kad joje (spaudoje pasirodžiusioje publikacijoje – BNS) yra pateikiama šališko, tendencingai visuomenę su Šiaulių arena priešinančio žurnalisto klaidinantis, iškraipytų faktų rinkinys. Dėl straipsnio turinyje išvardintų kompromituojančių ir įmonės reputaciją žeminančių detalių planuojame kreiptis į atitinkamas institucijas“, – rašoma V.Dambrausko BNS pateiktame atsakyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius