Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių valdžia degalines yra atleidusi nuo mokesčio už išorinę reklamą

Aplink Šiaulius veikiančių degalinių atstovai nė neplanuoja kelti protesto bangų dėl rinkliavos už išorinę reklamą. Pirmiausia ji nėra labai didelė. Antra, degalinės gali būti atleistos nuo šios rinkliavos mainais už aplinkos tvarkymą ir kitokius miestui naudingus dalykus. Trečia, savivaldybės specialistų teigimu, ant stulpų šviečianti degalų kaina neabejotinai yra išorinė reklama. Neapsimoka, išjunkit.
Degalinių protestas
Degalinių protestas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiauliuose veikiančio degalinių tinklo „Aidma“ vadovas Aidas Gedvilas teigia, kad jokių problemų su išorinės reklamos rinkliava nemato.

Už viską sumoka klientas

„Net nežinau – gal ji pas mus mažesnė, nei Kaune?“, – svarstė vadovas, patvirtindamas, kad apie kauniečių keliamą protestą yra informuotas, tačiau tuo rūpintis Šiauliuose dar neteko.

Lauko reklamos net neplanavo išjungti.

Vadovas teigia, kad jokios sumaišties Šiauliuose dėl išorinės reklamos nebuvo kilę.

Apie tai nekomentavo ir kitų degalinių atstovai, pareikšdami, kad lauko reklamos net neplanavo išjungti ar kitaip solidarizuotis su Kauno degalinių savininkais.

A.Gedvilo nuomone, Šiaulių valdininkai suvokia, kad mokestį iš tiesų sumoka ne degalinė, o klientas: „Viskas įskaičiuojama į prekės kainą, kurią sumoka klientas. Nukentėtų ne degalinė, o kliento kišenė. Tai logiška. Manau, kad ši problema Šiauliams neaktuali.“

Išvirkščia puikybė

Šiaulių savivaldybės atstovai Kauno verslininkų elgesį vadina išvirkščia puikybe, kuomet bandoma paveikti savivaldą, siekiant sau naudos.

Oi, niekas manęs nemyli, tuoj pravirksiu. Rinkliavos už išorinę reklamą įstatymas gyvuoja tikrai ne pirmus metus.

„Oi, niekas manęs nemyli, tuoj pravirksiu. Rinkliavos už išorinę reklamą įstatymas veikia ne pirmus metus. Jei neapsimoka už ją mokėti, galima tiesiog išjungti ir nuimti“, – komentavo Šiaulių savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus specialistas Petras Slonksnis.

Specialistas teigia, kad neįmanoma sudaryti palankesnių ar išskirtinių sąlygų degalinių išorinei reklamai.

„Niekas jų specialiai ar netikėtai neapmokestino. Rinkliava pagal įstatymą yra renkama už leidimo išdavimą. Net ir informacija yra reklama. Ant tų stulpų paprastai būna ir logotipas. Ši informacija yra naudinga degalinėms“, – tikino specialistas.

Galima išvengti rinkliavos

P.Slonksnis čia pat priminė, kad Šiauliuose degalinių savininkams yra puikios sąlygos ir protestuoti nėra dėl ko. Degalinės turi galimybę išvengti rinkliavos.

Toks jausmas, kad Kauno verslininkai pirmą kartą išgirdo apie rinkliavą.

„Jeigu degalinė vykdo savo veiklą savo arba nuomojamoje teritorijoje, ji yra atleista nuo šios rinkliavos. Jei degalinė stovi ant valstybinės žemės, jos turi šansą sumokėti  rinkliavą truputį kitaip – prižiūrėti jiems priskirtą šalia esančią miesto aplinką, šienauti teritoriją“, – aiškino specialistas.

Specialistas pasikartojo, kad degalinės reklama ir rinkliava niekuo nesiskiria nuo greito maisto restoranų ir kitų bendrovių išorinės reklamos. Bet kuriuo atveju – tai klientų traukai sukurtas dalykas.

„Jei būčiau degalinės savininkas ir man tokia rinkliava būtų per brangi, aš ieškočiau kito būdo reklamuotis. Užrašyčiau kainą ant pastato sienos arba ant langų“, – teigė P.Slonksnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius