-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių verslo pasiekimų paroda: kvapų, duonos, dešros, ir vitaminų mišinys

Paroda kasmet sutraukia kelias dešimtis bendrovių, individualių įmonių ir amatininkų pasigirti savo darbo vaisiais. Naujienų šiemet nedaug. Pastebimai suaktyvėjo sveikatos prekių atstovai, kurių čia kone trečdalis. Taip pat gausu duonos kepėjų, sulčių spaudėjų ir kvapų išmanytojų.
Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2017“
Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2017“ / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Šiauliuose prasidėjo ir dar visą šeštadienį veiks kasmetinė verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2017“. Kaip bebūtų, tai didžiausias tokio tipo renginys regione.

Šiemet dalyviai pastebi, kad renginys išsikvepia. Vis mažiau naujienų ir vis daugiau paprastų paslaugų ir prekių siūlytojų. Viskas jau kažkur matyta. Gal šventinėse mugėse?

Einančius užkabina duonos kepėjai iš Velželio su stambiais bicepsais: „Duona be mielių, su kanapėmis. Patys rankomis minkome.“

Šiaulietis Jonas išeina su lengva šypsena: „Pajungė prie kažkokių elektrodų. Sako, kad man ten negerai ir ten negerai – privalau ateiti pas juos ir gydytis. Aš juk pats žinau, kas man yra ir kas padeda.“

Kur pasisuksi – ten kvapai. Vieni iškvėpins tavo automobilį, kiti – kambarį, treti kvapais įsiskverbs į tavo pasąmonę. Ir taip be galo, kol susiduri su draudimo agente ir užsiveda kalba, ar galima apsidrausti nuo gyvenimo? Jei gimsiu ir man staiga nepatiks?

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2017“
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2017“

„Vitaminai! Ateikit paragauti grynų vitaminų“, – kviečia tvirtas vyriokas, prekiaujantis natūraliomis šaltalankių sultimis. Paragauti duoda ne visai natūralių – atskiedžia, įdeda cukraus. Natūralios labai rūgščios. Buteliukas – trys eurai. Vyras sako, kad tokių galima nusipirkti Latvijos prekybos centruose, tačiau lietuviai į lentynas neįsileidžia.

Lietuva turi labai daug problemų, pritraukdama paprasčiausius turistus, kurie nori pasigrožėti šalies gamta.

Gana naujas reikalas – tinginių daržas. Nusiperki už porą eurų maišą žemių, pasodini tiesiai į jį šešis braškių daigus ir lauki uogų – nereikia ravėti. Ką daryti kitais metais? Pataria šią žemę išpilti į daržą ir pirkti naujos.

Nacionalinė regionų plėtros agentūra dėjo praeiviams ant akių trimačio vaizdo akinius. Žmonės tapo dronais, skraidančiais virš Kurtuvėnų regioninio parko. Anot projektų konsultantės, Lietuva turi labai daug problemų, pritraukdama paprasčiausius turistus, kurie nori pasigrožėti šalies gamta. Ar žinote, kas labai mėgsta pakeliauti po gamtą ir ja pasigrožėti? Skandinavai.

O pagrindinė stagnacijos priežastis – daugelis grožybių vienu metu priklauso keliems rajonams arba tik vienam iš jų. Pavyzdžiui, dėl regioninio parko žinomumo turėtų stengtis ne tas rajonas, kuriame yra direktorius, bet ir visi aplinkiniai. O štai Kryžių kalnas taip pat neturėtų priklausyti tik Šiaulių rajonui. Iš susiskaldymo kyla daugybė problemų, kurias puikiai sprendžia latviai.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2017“
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2017“

Mažai kur regėti pasirodė dyzeliniai šildytuvai. Jie neskleidžia jokio kvapo, nors per valandą mažiausias sudegina 0,8 litro dyzelino. Suveikia greitai ir su savo 8 kilovatų galingumu lengvai apšildo 60 kvadratinių metrų ploto erdvę.

Šildytuvais apsistatęs pardavėjas apšildė kone pusę Šiaulių arenos, tačiau sako, kad už tai jokių nuolaidų negavo – sumokėjo už galimybę pasireklamuoti pilną kainą.

Chalvos meistras prašo nefotografuoti, lininių gaminių pardavėjos slepia veidus, alyvuogių padažų meistrė sako, kad ji tik pardavinėja, o maisto papildų prekeivė prisiekia, kad pati viską vartoja ir gerai dėl to jaučiasi.

Chalvos meistras prašo nefotografuoti, nes jam pavydi konkurentai. Lininių gaminių pardavėjos slepia veidus, nes kažkodėl nenori tapti žvaigždėmis. Alyvuogių padažų meistrė sako, kad ji tik pardavinėja, o maisto papildų prekeivė prisiekia, kad pati viską vartoja ir gerai dėl to jaučiasi.

Muitinės ekspozicija traukia smalsuolius. Eksponuojamos ikonos, prabangūs laikrodžiai, egzotinių gyvūnų iškamšos. Daugelis dalykų buvo gabenta paslėpus.

Muitinės darbuotoja teigia, kad visi konfiskuoti daiktai tampa valstybės nuosavybe ir būna parduodami aukcionuose. Gyvūnų niekas nepardavinėja. Taip pat neprekiaujama ir žirneliais, kurių skardinėje buvo paslėpti narkotikai. Beje, daugybę eksponuojamų dalykų gabenti galima, tačiau ne tokiais kiekiais ir ne paslėpus.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2017“
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2017“

Vienas dalykas, kuris iš tiesų nustebino, sužavėjo ir sukrėtė – Radviliškio jaunimo centro vaikų rankdarbia – kirviai, peiliai ir visokie neribotos fantazijos suvenyrai.

Vaikai skundžiasi, kad niekas kirvių neperka, nors tiek darbo įdėta ir taip jiems gražiai atrodo – grandinės, ašmenys, spygliai.. Daugiausiai vargo pareikalavo gana tikslus garvežio modelis, kuriame puikiai telpa dviejų litrų plastikinis butelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius