Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaurės investicinis bankas svarsto SGD projekto finansavimo galimybę

Tarptautinė Šiaurės ir Baltijos šalių finansų įstaiga investicinis bankas (NIB), finansuojantis projektus, kurie pagerintų konkurencingumą Šiaurės ir Baltijos šalyse, svarsto apie dalinį suskystintųjų gamtinių dujų terminalo (SGD) projekto finansavimą.
"Klaipėdos naftos" vizualizacija: SGD terminalui numatyta vieta – ties Kiaulės Nugaros sala Klaipėdos uoste.
"Klaipėdos naftos" vizualizacija: SGD terminalui numatyta vieta – ties Kiaulės Nugaros sala Klaipėdos uoste. / „Klaipėdos naftos“ nuotr.

SGD projektui NIB suteikė A kategoriją. Tai reiškia, kad projektas, turintis potencialų poveikį aplinkai, yra viešai svarstomas prieš suteikiant paskolą.

Klaipėdoje statomo SGD terminalo projekto informacija su nuoroda į poveikio aplinkai vertinimą (PAV) paviešinta gruodžio 20 d. ir prieš priimant NIB direktorių valdybos sprendimą finansuoti, ji svarstoma 30 dienų.

Paskola būtų suteikta pagal rūšį „Transportavimas vamzdynais“.

Pažymėtina, jog SGD terminalo projektą įgyvendinanti „Klaipėdos nafta“ liepą  pasirašė ir gruodį LR Finansų ministerijos pasirašytą valstybės garantiją gavo 20  metų trukmės iki 87 mln. eurų paskolos sutarčiai su Europos investicijų banku (EIB). Ši paskola užtikrins iki 50 proc. SGD terminalo projektui reikalingų lėšų. Likę pinigai – pačios „Klaipėdos nafta“ lėšos ir kitų bankų lėšos.

NIB yra finansų įstaiga, siūlanti ilgalaikes paskolas ir garantijas viešojo ir privataus sektorių klientams, kurių projektai gerina Šiaurės ir Baltijos šalių  konkurencingumą. NIB yra valdoma Danijos, Estijos, Suomijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos ir Švedijos tarptautinė finansų įstaiga.

NIB svarsto SGD terminalo finansavimą, nes tai yra projektas, kuriuo siekiama sukurti alternatyvų gamtinių dujų tiekimo Lietuvai šaltinį.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius