Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Siemens“ persitvarko: pristatė naują verslo viziją

Vokietijos technologijų ir inovacijų bendrovė „Siemens“ pristatė naują savo verslo strategiją. Nuo šių metų spalio mėn. didindama produktyvumą bendrovė sumažins savo verslo padalinių skaičių nuo šešiolikos iki devynių, sustiprins energijos sektorių, įsigydama „Rolls-Royce“ dujų turbinų ir kompresorių verslo dalį. Ateityje „Siemens“ planuoja didžiausią dėmesį skirti elektros energijos, automatizavimo ir skaitmeninimo sritims.
„Siemens“ AG prezidentas ir vykdomasis direktorius Joe Kaeseris.
„Siemens“ AG prezidentas ir vykdomasis direktorius Joe Kaeseris. / „Siemens“ nuotr.
Temos: 1 „Siemens”

„Siemens“ dar praėjusių metų rugpjūtį pradėjo išsamią elektrifikacijos, automatizavimo ir skaitmeninimo sričių analizę. Ji parodė, kad orientacija į šias verslo sritis padės bendrovei pasiekti ilgalaikio augimo ir aukšto pelningumo tikslus. 

Energijos ir pramonės sektoriuose „Siemens“ jau dabar užima pirmąją vietą daugelyje pasaulio rinkų. Šiose srityse labiausiai auga nedidelių dujų turbinų ir jūrinių vėjo jėgainių pardavimai, juos skatina išaugusi saugios ir tvarios energijos paklausa. Pavyzdžiui, bendrovė mato galimybes naftos ir dujų perdirbimo bei nestandartinės gavybos pramonėje, kuriai gali pasiūlyti automatizavimo ir pavarų sprendimus. 

Kompanija numato visapusiškai išnaudoti augantį skaitmeninimo poreikį. „Siemens“ neapsiribos gamybos sektoriumi, taip pat naudos programinę įrangą bei simuliacijas, padedančias įvairioms bendrovėms tobulinti produktus. 

Todėl siekdama visapusiškai išnaudoti rinkos potencialą, „Siemens“ supaprastina bendrovės struktūrą. Nuo šių metų spalio 1 d. vietoj 16 liks 9 padaliniai. Tikimasi, kad šie organizacijos struktūros pokyčiai sumažins biurokratinius procesus, patiriamas išlaidas ir paspartins sprendimų priėmimo procesą. Be to, „Siemens“ atskirai nuo kitų padalinių valdys Sveikatos priežiūros verslą. Tai suteiks jam daugiau lankstumo ir palengvins valdymą skirtingų regionų rinkose. 

„Pagrindinė bendrovės vizija 2020-aisiais yra didinti modernių elektrifikacijos ir automatizavimo sričių ilgalaikes perspektyvas“, – sakė „Siemens“ AG prezidentas ir vykdomasis direktorius Joe Kaeseris. 

Bendrovė ketina suteikti galimybę visiems darbuotojams įsigyti „Siemens“ akcijų ir taip padidinti darbuotojų akcininkų skaičių ne mažiau nei 50 proc., iki 200 tūkst. „Siemens“ planuoja darbuotojams kasmet išmokėti daugiau nei 400 mln. eurų, priklausomai nuo bendrovės pasiektų rezultatų. Be to, Vokietijos inžinerijos koncernas netrukus pradės akcijų supirkimo programą, kuriai skirs daugiau nei 4 mlrd. eurų. 

Įdiegus visus pakeitimus, iki 2016 m., bendrovė tikisi padidinti darbo našumą beveik 1 mlrd. eurų per metus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius