Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilumos kainos vilniečiams galėtų mažėti penktadaliu

Kainų komisijai ketvirtadienį nusprendus, kad Prancūzijos koncerno „Veolia“ valdoma šilumos gamybos bendrovė „Vilniaus energija“ 2012-2014 metais neteisėtai gavo 24,3 mln. eurų viršpelnio, šilumos energijos kaina vilniečiams galėtų sumažėti penktadaliu.
Šildymo kainos
Šildymo kainos / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kainų komisijos atstovė Loreta Kimutytė BNS teigė, kad, preliminariais skaičiavimais, šilumos kaina nuo gruodžio galėtų sumažėti 20 proc.

„Tarifas galėtų sumažėti apie 20 proc., tad panašiai galėtų sumažėti ir šilumos sąskaitos. Tačiau tai yra labai preliminarūs skaičiavimai – tuo atveju, jeigu sąnaudos vartotojams grąžinamos iki koncesijos sutarties pabaigos 2017 metų kovo pabaigoje“, – BNS sakė L.Kimutytė.

Tokiu atveju tarifas, BNS skaičiavimais, sumažėtų nuo 4,92 cento (be PVM) iki 3,94 cento už kilovatvalandę.

Šių metų rugsėjį, palyginti su pernai rugsėju, šilumos kaina Vilniuje sumažėjo 6,3 proc., palyginti su 2014 metų rugsėju – 16,3 proc., o su 2013 metų rugsėju – 31,1 proc.

„Vilniaus energija“ šilumą tiekia 193 tūkst. namų ūkių ir 5,5 tūkst. įmonių, BNS pranešė įmonė.

Kainų komisija ketvirtadienį paskelbė, kad „Vilniaus energija“ į šilumos gamybos sąnaudas nepagrįstai įskaičiavo 24,3 mln. eurų – tai reiškia, kad vartotojai įmonei tiek permokėjo. Gyventojai, įmonės ir kiti vartotojai mokėjo už bendrovės paramą švietimui, socialinei paramai, sportui, išeitines išmokas, reprezentaciją, konsultacines paslaugas, per brangiai pirktą biokurą ir kita.

Kaip 24 mln. eurų grąžinti šilumos vartotojams, bus sprendžiama artimiausiame posėdyje, BNS sakė komisijos pirmininkė Inga Žilienė.

Mažesnę šilumos kainą ketinama patvirtinti nuo šių metų gruodžio 1 dienos.
I.Žilienė pripažino, kad sugrąžinti vartotojams lėšas bus sudėtinga, nes „Vilniaus energija“ nuo kitų metų balandžio nebenuomos sostinės šilumos ūkio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius