Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sirin Development“ pradeda pirmąjį sandėlių vystymo etapą Kauno LEZ

Industrinio nekilnojamojo turto (NT) plėtros ir valdymo bendrovė „Sirin Development“ Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pradeda pirmąjį čia suplanuotų objektų vystymo etapą. Per 2023 m. bendrovė planuoja pastatyti 16 tūkst. kv. m ploto sandėlį Jėgainės g. 1, Biruliškių kaime, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kauno LEZ, Jėgainės g. sklypas
Kauno LEZ, Jėgainės g. sklypas / Bendrovės nuotr.

Netrukus bus žengtas ir kitas žingsnis – artimiausiu metu Kauno LEZ teritorijoje bendrovė planuoja pradėti ir daugiau nei 47 tūkst. kv. m ploto sandėlių vystymą Gamybos gatvėje. Iš viso 12 ha plote „Sirin Development“ statys 63 tūkst. kv. m ploto sandėlius, į kuriuos investicijos sieks 44 mln. eurų.

Pasak „Sirin Development“ vadovo Laurynas Kuzavo, Lietuvos rinkoje modernių ir tvarių sandėlių paklausą augina į vidaus rinką orientuotas verslas, ieškantis lanksčios ploto pasiūlos, energetinio efektyvumo bei darbuotojų lūkesčius atitinkančios darbo aplinkos. Todėl bendrovė intensyviai vysto aukščiausius tvarumo ir kokybės standartus atitinkantį industrinį NT.

Jis taip pat pastebi, kad Kauno LEZ teritorijoje, kuri yra įsikūrusi strategiškai patrauklioje vietoje bei pasižymi išvystyta infrastruktūra, įsikūrusiems verslams yra taikomos mokesčių ir kitos veiklos vykdymo lengvatos. Tai yra papildomas stimulas būsimiems nuomininkams savo veiklos plėtojimui rinktis objektus, įkurtus būtent šioje lokacijoje.

„Patogi lokacija ir galimybė greitai, nelaukiant kelerių metų, išsinuomoti didesnes nei 1 tūkst. kv. m ploto sandėliavimo patalpas, ypač aktuali toms įmonėms, kurios svarsto plėtros galimybes ar siekia optimizuoti logistikos kaštus ir užtikrinti greitesnį klientų aptarnavimą šalyje. Nuomininkams pasiūlysime modernias A++ energinės klasės sandėliavimo ir administracines patalpas atitinkančias aukščiausius tvarumo reikalavimus, o netolimoje ateityje – ir galimybę plėtrai Kauno LEZ teritorijoje“, – teigia L.Kuzavas.

Šiuo metu NT plėtros bendrovė Kauno regione valdo du 40 tūkst. kv. m ploto sandėlius, į kuriuos iš viso buvo investuota 20 mln. eurų. Tikimasi, kad „Sirin Development“ bendros investicijos į A++ klasės sandėlius Kauno rajone iki 2026 m. pabaigos sudarys 100 mln. eurų, o pastatytų ir vystomų sandėlių plotas sieks daugiau nei 150 tūkst. kv. m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius