Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siūloma svarstyti privatizuoti pertvarkytas valstybines įmones, tarp jų – „Problematika“, veislininkystės įmonės

Vyriausybė trečiadienį svarstys Ūkio ministerijos pasiūlymus privatizuoti kai kurias valstybės valdomas įmones, jas prieš tai pertvarkius. Siūloma išnagrinėti Susisiekimo ministerijai pavaldžios kelių techninės priežiūros ir kokybės kontrolės įmonės „Problematika“ privatizavimo galimybes.
Ūkio ministerija
Ūkio ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Be to, numatoma privatizuoti siūloma Ūkio ministerijos valdomą Vilniaus metrologijos centrą, bei sujungus į vieną – penkias Žemės ūkio ministerijos valdomas įmones: „Kiaulių veislininkystė“, Lietuvos žirgynas, „Šeduvos avininkystė“, „Šilutės veislininkystė“ ir Upytės eksperimentinis ūkis.

„Trečiadienį bus svarstomi siūlymai dėl bendrovių reorganizavimo jungimo būdu, kai kurių veiklų, susijusių su valstybės specialiųjų įpareigojimų įgyvendinimu, atskyrimu, vienos bendrovės akcijų privatizavimu, prieš tai perdavus turtą, skirtą specialiesiems įpareigojimams įgyvendinti, tris bendroves siūloma likviduoti“, – BNS pranešė Ūkio ministerija.

Siūloma sujungti Aplinkos ministerijai pavaldžias bendroves „Projektų ekspertizė“ ir „Valstybinė projektų ir sąmatų ekspertizė“.

Be to, siūloma likviduoti Finansų ministerijos valdomą „Būsto paskolų draudimą“, o jo valdomą paskolų draudimo garantijų portfelį parduoti ar perduoti jo administravimą kitai įmonei.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Finansų ministerija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Finansų ministerija

Gavus studijos rezultatus, siūloma spręsti dėl Viešųjų investicijų plėtros agentūros (VIPA) veiklos atskirai arba jungiant ją su Žemės ūkio paskolų garantijų fondu ir „Investicijų ir verslo garantijomis“ („Invega“).

Siūloma likviduoti bendrovę „Lietuvos kinas“, kino paveldo restauravimo ir saugojimo veiklas perduodant kitai įmonei.

Taip pat siūloma į vieną įmonę sujungti „Lietuvos veislininkystę“ bei „Panevėžio veislininkystę“ ir bendroves „Gyvulių produktyvumo kontrolė“ bei „Pieno tyrimai“, o Dotnuvos eksperimentinį ūkį siūloma likviduoti.

Įvertinusi valstybės valdomų bendrovių veiklas ir valstybės poreikius bei tikslingumą dalyvauti jų valdyme, Ūkio ministerija vasarį Vyriausybei pateikė atnaujintus siūlymus.

Apibendrintą informaciją apie valstybės valdomas įmones Vyriausybei ketinama pateikti iki birželio pabaigos.

Anksčiau Ūkio ministerijos darbo grupė siūlė privatizuoti įmones „Epso-G“, „Litexpo“, Lietuvos paštą, kai kurias „Lietuvos energijos“ ir „Lietuvos geležinkelių“ antrines įmones. Tačiau ūkio ministras Virginijus Sinkevičius gruodį BNS teigė, kad daugumą darbo grupės ketinama atmesti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius