Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skolos už pakuočių tvarkymą – virš 2 mln. eurų

Lietuvos savivaldybių komunalinių įmonių asociacija teigia, kad dvi didžiausios pakuočių atliekų gamintojų ir importuotojų įsteigtos pakuočių tvarkymo organizacijos kai kurioms savivaldybių įmonėms už suteiktas paslaugas jau skolingos per 2 mln. eurų, rašo dienraštis „Verslo žinios“.
Makulatūra
Atliekos / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvoje galioja gamintojų atsakomybės principas, kai gamintojai ir importuotojai turi sumokėti pakuočių surinkėjo patirtas išlaidas, susijusias su pakuočių atliekų surinkimu, vežimu ar paruošimu. Tačiau pasak Lietuvos savivaldybių komunalinių įmonių asociacijos (SKIA) direktorės Aušros Zigmontienės, šis principas realiai neveikia jau 10 mėnesių.

Anot jos, problemos prasidėjo, kai šių metų sausio 1 d. buvo nuspręsta paleisti Vieningą gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacinę sistemą (GPAIS) ir nurodyta, kad įmonės šioje sistemoje privalo pateikti pakuočių atliekų sutvarkymą įrodančius dokumentus.

A.Zigmontienė sako, kad norint pasinaudoti šia sistema nuolat kyla problemų.

Be to, ji teigia, kad dėl pradėta abejoti už pakuočių atliekų tvarkymu užsiimančių organizacijų mokumu.

Aplinkos apsaugos agentūra nurodo, kad pakuočių atliekų tvarkymu Lietuvoje užsiima viešosios įstaigos "Žaliasis taškas", "Pakuočių tvarkymo organizacija" ir "Gamtos ateitis".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius