-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Snaigė“ kreipėsi į teismą dėl restruktūrizavimo bylos iškėlimo

Rusijos grupės „Polair“ netiesiogiai valdomos vienintelės Baltijos šalyse šaldytuvų gamybos bendrovės „Snaigė“ kreipėsi į teismą dėl restruktūrizavimo bylos iškėlimo.
Šaldytuvas
Šaldytuvas / 123RF.com nuotr.

Pagal akcininkų patvirtintą restruktūrizavimo plano projektą, penktadienį bendrovė kreipėsi į Kauno apygardos teismą su prašymu iškelti restruktūrizavimo bylą, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Snaigė“.

Teismui nusprendus iškelti restruktūrizavimo bylą, Bendrovės restruktūrizavimo planas su kreditoriais turėtų būti suderintas ir pateiktas tvirtinti teismui per šešis mėnesius. Teismas nutartį dėl restruktūrizavimo plano tvirtinimo tuomet turėtų priimti per dvi savaites.

Restruktūrizacijos plane numatyti įmonės ketinimai gaminti ir parduoti daugiau profesionalios ir medicininės šaldymo bei išskirtinės įrangos, atsisakyti dalies turto.

Planą numatoma pradėti vykdyti 2023 metų pradžioje ir užbaigti per ketverius metus. Šiais metais „Snaigė“ planuoja gauti beveik 25 mln. eurų pajamų, o 2026-aisiais – daugiau nei 35 mln. eurų. Įmonės skaičiavimu, pirmaisiais restruktūrizacijos metais grynasis pelnas turėtų siekti apie 270 tūkst. eurų, o paskutiniaisiais – viršyti milijoną eurų.

Manoma, kad įmonės pelningumą ir kitus finansinius rodiklius turėtų gerinti pramoninių bei medicininių šaldymo prietaisų, pelningesnių išskirtinių buitinių šaldymo prietaisų gamybos bei pardavimų didinimas.

Restruktūrizacijos laikotarpiu kreditoriams planuojama grąžinti 9,2 mln. eurų.

Pagrindinė „Snaigės“ akcijų valdytoja yra Kipre registruota bendrovė „Sekenora Holdings“, kurią netiesiogiai kontroliuoja „Polair“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius