Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snaigė“ svarstys galimybę skųsti baudą

Šaldytuvų gamintoja „Snaigė“, kuriai Lietuvos bankas (LB) už bendrovės ir smulkiųjų akcininkų interesų nepaisymą skyrė 207 tūkst. eurų baudą, svarstys galimybę skųstis teismui, sako bendrovės direktorius Gediminas Čeika.
Bauda
Bauda / 123rf.com nuotr.

Pasak jo, bendrovės vadovybė laikosi visų galiojančių teisės aktų ir tinkamai atstovauja tiek bendrovės, tiek visų akcininkų interesams.

„Dividendai buvo išmokėti visiems akcininkams, ne tik stambiajam, todėl nėra jokio pagrindo teigti, kad mažesniųjų akcininkų interesai buvo pažeisti. (...) Nagrinėsime Lietuvos banko sprendimą ir svarstysime skundo galimybę“, – komentare BNS rašo G.Čeika.

Anot jo, visi vadovybės bei valdybos sprendimai, gautinos sumos bei „kiti galimi neapibrėžtumai“ buvo tinkamai atskleisti metinėse ataskaitose bei pakartotinai įvertinti, vykdant LB Priežiūros tarnybos nurodymą.

„Gali būti, kad toks (Lietuvos banko – BNS) sprendimas buvo suformuotas tik dėl skirtingo atskleistos informacijos vertinimo“, – teigia G.Čeika.

Pasak jo, bendrovės finansinė padėtis yra stabili, ji veikia įprastai, o skirta bauda neturės reikšmingos įtakos nei bendrovės finansinei padėčiai, nei jos rezultatams.

Baudą „Snaigei“ skyręs Lietuvos bankas teigia, kad bendrovė neveikė jos ir visų akcininkų interesais.

Centrinis bankas pažymėjo, kad su pagrindine įmonės akcininke susijusios bendrovės iki 2017 metų rugsėjo 30 dienos iš „Snaigės“ yra gavusios 11,92 mln. eurų paskolų, už kurias nuo 2012 metų vidurio nemoka palūkanų. Šie pinigai nėra naudojami bendrovės reikmėms ir visų akcininkų naudai. Nurodomi ir kiti pažeidimai, kuriuos „Snaigė“ turės ištaisyti.

91,1 proc. „Snaigės“ akcijų valdo Rusijos grupės „Polair“ netiesiogiai kontroliuojama Kipre registruota bendrovė „Bevorano Holdings“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius