Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoras“ nori „airBaltic“ prekės ženklų ir dalies akcijų

Likviduojamas bankas „Snoras“ praėjusių metų pabaigoje kreipėsi Latvijos į teismą reikalaudamas, kad būtų panaikintas 2011 metų spalio 3 dienos susitarimas, pagal kurį Latvijos valstybė perėmė Latvijos skrydžių bendrovės „airBaltic“ kontrolę, pranešė portalas vz.lt.
Grafiti piešiniai ant banko „Snoras“ pastato
Grafiti piešiniai ant banko „Snoras“ pastato / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Portalas, remdamasis pietiek.com ir rus.db.lv, skelbia, jog „Snoro“ ieškinį galima vertinti kaip banko pretenziją į „airBaltic“ prekės ženklus ir Latvijos valstybės perimtą 47,2 proc. „Baltijas Aviacijas Sistemas“ (BAS) akcijų paketą – buvusio „airBaltic“ bendrovės vadovo Bertolto Flicko (Bertolto Flicko) valdytą paketą.

„Snoro“ atstovas spaudai Tomas Vaišvila BNS patvirtino, kad toks ieškinys teismui pateiktas, siekiant restruktūrizuoti oro bendrovę.

„Snoras“, kaip vienas didesnių kreditorių, siekia įmonės restruktūrizavimo, kad įmonė dirbtų, nes tai geriausiai atitiktų “Snoro„ kreditorių interesus“, – BNS sakė T.Vaišvila.

Anot jo, tai bus netrumpas procesas, nes jis priklausys ir nuo pačios „airBaltic“, ir nuo Latvijos valstybės institucijų, kurios „vaidina nemenką rolę“.

Anksčiau ir prekės ženklai, ir akcijų paketas buvo įkeistas 2001 metų lapkritį nacionalizuotam ir vėliau bankrutavusiam bankui „Snoras“, kuris yra „airBaltic“ kreditorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius