-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialinės įmonės laukia FNTT ir STT patikrinimų

Socialinių įmonių asociacijos skelbia pritariančios Seimo narių Ingridos Šimonytės, Aušros Maldeikienės ir Justo Džiugelio siūlymui, jog Lietuvoje veikiančias socialines įmones patikrintų Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba ir Specialiųjų tyrimų tarnyba.
Neįgaliųjų vežimėlis
Neįgaliųjų vežimėlis / 123rf.com nuotr.

„Pastaruoju metu tautos išrinktų Parlamentarų buvome apipilti kibirais kaltinimų be konkrečių įrodymų. Esame, ko gero, griežčiausiai ir dažniausiai valstybės institucijų tikrinamas sektorius, todėl ir skaidriausias mokesčių mokėjimo prasme. Nesakome, kad esame šventieji, bet laukiame Seimo narių inicijuotų patikrinimų. Po jų paaiškės, ar mums metas viešai pripažinti savo ir kolegų klaidas, ar tautos išrinktiesiems viešai atsiprašyti tiek pat kartų, kiek buvome apdergti“, – sako socialinių įmonių asociacijos „Kylanti gervė“ valdybos pirmininkas Alfredas Vibrys.

Nauja socialinių įmonių įstatymo redakcija Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos suburtoje darbo grupėje buvo svarstoma ketverius metus. Išvydę ketverių metų ministerijos darbą Seimo nariai nusprendė jo net nesvarstyti. Buvo pripažinta, kad pataisymai kosmetiniai, skirti sutaupyti trūkstamą dalį valstybės lėšų, o ne iš esmės spręsti problemą.

„Analizavome vakarų šalių patirtį, bet nei vienoje iš jų nėra sukurta tobula socialiai pažeidžiamų asmenų įtraukimo į darbo rinką sistema. Nekantriai laukiame kokį modelį pristatys Seimo nariai. Norėtųsi vieno, kad prieš viską sugriaunant naujasis modelis būtų išbandytas ir jei veiks, mes mielai prie jo pereisime“, – sako Socialinių įmonių asociacijos vadovė Ilona Tarvydienė.

Socialinės įmonės iš Seimo narių tikisi aiškios valstybės politikos tikslinių grupių integravimo į darbo rinką klausimu. Šiuo metu Lietuvoje veikia 172 socialinės įmonės, kuriose dirba per 7200 tikslinės grupės narių.

„Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai ketverius metus bandome įrodyti, jog tikslinių grupių integracija veikia pernelyg lėtai. Visą laiką sakome, jog pertvarkos reikia ir mes jos norime. Ne visos socialinės įmonės veikia pavyzdingai, tačiau galimus nusižengimus privalo fiksuoti valstybės institucijos ir bausti. Mes norime vienintelio dalyko – aiškios valstybės ilgalaikės politikos, kurios šiuo metu nėra“, – teigia Neįgaliųjų socialinių įmonių asociacijos direktorius Gediminas Bartkus.

Socialinės įmonės, tai yra jose dirbantys 7200 tikslinės grupės narių laukia, kol valstybė paskelbs sprendimą kaip jiems teks gyventi toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius