-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinėje beveik 40 vietų bus galima nemokamai prekiauti daržovėmis ir gėlėmis

Savo išaugintomis ar miške surinktomis gėrybėmis vilniečiai nemokamai galės prekiauti 38 vietose, nustatė sostinės savivaldybė.
Gėlių pardavėja
Gėlių pardavėja / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šios vietos išdėstytos 19-oje seniūnijų.

Pagal nustatytą tvarką, savo sklypuose užaugintų uogų, vaisių, daržovių, gėlių, miške surinktų gėrybių vilniečiai negalės pardavinėti nuo dėžių, atramų, turėklų, grindinio ar žemės, reikės įrengti prekystalius, kurie privalės būti švarūs ir tvarkingi.

Taip pat neleidžiama prekiauti ant dviračių takų, vejų, viešojo transporto žieduose ir stotelėse, kuriose trukdoma transporto priemonių ar pėsčiųjų eismui.

Nepirkdami prekybos leidimo gėrybėmis savivaldybės nustatytose vietose galės prekiauti vilniečiai pensininkai ir neįgalieji, registruoti Darbo biržoje, moksleiviai ir studentai bei prekiaujantieji sendaikčiais blusų turguje.

Iki šiol viešose vietose – prie parduotuvių, gyvenamųjų namų – miško gėrybėmis ar savo sklypuose užaugintomis vaisiais ir daržovėmis prekiaudavę žmonės privalėjo įsigyti leidimą, kurio kaina – 10,50 euro mėnesiui arba 4,1 euro dienai.

Savo užaugintomis gėrybėmis prekiauti be leidimų tam numatytose vietose bus galima nuo ankstyvo pavasario. Miesto turgavietėse nustatyta prekybos tvarka nesikeičia, nes jos yra privačios, įspėjo savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius