Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinėje šalia „Ikea“ kyla naujas prekybos slėnis

Vilniaus Vikingų gatvėje, šalia pernai duris atvėrusio prekybos centro „Ikea“, jau kyla naujo prekybos slėnio „Nordika“ konstrukcijos, formuojama 1 244 vietų automobiliams ir autobusams aikštelė. Kaip rašo „Verslo žinios“, į projektą investuojama apie 43 mln. eurų (apie 150 mln. litų), projektą iš dalies finansuoja bankas „Swedbank“.
„Ikea“ parduotuvės atidarymas
Sostinėje šalia „Ikea“ statomas prekybos slėnis „Nordika“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prekybos pastatas bus statomas dviem etapais: kitų metų rugsėjį duris atvers maždaug 18 tūkst. kv. metrų bendro ploto prekybos erdvė, o 2016 metų pavasarį bus baigta statyti dar apie 22 tūkst. kv. metrų ploto priestatas. Iš viso prekybos slėnio plotas sieks 40 tūkst. kv. metrų, iš jų apie 35 tūkst. kv. metrų bus skirta prekybai.

„Ikea“ tyrė Vilnių turbūt 4-5 metus, kol pasirinko šią vietą kaip geriausią. Gavę sklypą ir mes nedelsdami pradėjome kalbėtis su didžiaisiais tinklais, kurie norėtų būti čia. Susidomėjimas buvo labai didelis. Tai tikrai ideali vieta pietinėje miesto dalyje“, – teigė investuotojas Peteris Gage Morrisas, kuriam priklauso slėnio „Nordika“ savininkės bendrovės „Prekybos parkas“ didžiausia akcininke, Estijos NT investicinė bendrovė „Nantucket Holdings“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius