Šis sūris – didžiausias Lietuvoje, tad jį ketinama registruoti Lietuvos rekordų knygoje
Sostinės Mindaugo gatvės „Maximoje” nuo pat rugsėjo 13-osios ryto eksponuotas sūris milžinas tos pačios dienos pavakarę buvo pjaustomas – juo nemokamai galėjo vaišintis visi tuo metu į šią parduotuvę užsukę klientai. Varškės sūrį milžiną prekybos tinklo užsakymu pagamino AB „Rokiškio sūris“.
„Sūrio dienų“ metu prekybos tinklo „Maxima" parduotuvėse vyks daugybė degustacijų, kurių metu savo klientams pasiūlysime paragauti net 1,5 tonos pačių įvairiausių rūšių sūrių iš viso pasaulio“ , – sakė „Maxima Lt” UAB, Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė.
Prekybos tinklo „Maxima” parduotuvėse iš viso galima įsigyti apie 400 rūšių sūrių. Tai lietuviški ir užsienio gamintojų kietieji, minkštieji, lydyti, pelėsiniai, tepamieji ir varškės sūriai – su įvairiais priedais, pagardais ar be jų.
Nors prekybos tinklo parduotuvėse galima rasti pačių geriausių gamintojų sūrių iš viso pasaulio, užsienyje pagamintų sūrių pardavimai sudaro tik šeštadalį visų šių gaminių pardavimų.
„Lietuvos pirkėjai mėgsta lietuviškus sūrius, o mūsų šalies gamintojai tikrai neatsilieka nuo kolegų užsienyje – jie taip pat siūlo įvairių rūšių ir skonių sūrių“, – teigė L. Muižienė.
Perkamiausi Lietuvoje yra fermentiniai sūriai – beveik pusė (46%) visų prekybos tinkle „Maxima” parduodamų sūrių yra būtent tokie.
Antroji vieta pagal pardavimus (16%) atitenka varškės sūriams, trečioji (10%) – lydytiems. Klientai į pirkinių krepšelį dažnai deda brie sūrius su baltuoju pelėsiu, taip pat masdamą su skylėmis. Iš kietųjų sūrių populiariausias lietuviškas „Džiugas“. Čia galite pamatyti galeriją.
Maxim |