-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sport1“ kanalą transliavusi bendrovė „Sporto komunikacijos“ prašo teismo jai iškelti restruktūrizavimo bylą

Pastaraisiais metais nuostolingai veikusi ir į skolas klimpusi bendrovė „Sporto komunikacijos“, transliavusi televizijos programą „Sport1“, kreipėsi į teismą dėl restruktūrizavimo bylos iškėlimo, rašo naujienų portalas delfi.lt.
„Sport1“
„Sport1“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 SPORT1

Nurodoma, jog įmonės „Sporto komunikacijos“ finansiniai įsipareigojimai iš viso sudaro 9,5 mln. litų, iš jų pradelsti įsiskolinimai – 1,3 mln. litų. Tuo tarpu bendrovės turto vertė – 2,67 mln. litų.

Spalio pabaigoje neeilinis „Sporto komunikacijų“ akcininkų susirinkimas nusprendė nebedelsti ir kreiptis į teismą dėl restruktūrizavimo bylos iškėlimo. Tai leistų bendrovei apsisaugoti nuo bankroto ar turto arešto bei nustatyti naujus skolų grąžinimo grafikus. Pagal akcininkų susirinkimo patvirtintus restruktūrizavimo plano metmenis, likviduoti įsiskolinimus numatoma iki 2016 metų rudens.

Bendrovės direktorius Remigijus Jurgelaitis delfi.lt patvirtino, kad teismo jau paprašė pradėti restruktūrizavimo bylą.

„Pagrindiniai įmonės tikslai yra grąžinti skolas kreditoriams, pasiekti susitarimus su kai kuriais kreditoriais dėl skolų išdėstymo ir tokiu būdu pilnai atstatyti įmonės mokumą“, – teigė R.Jurgelaitis.

Vis dėlto jis tikino, kad bankrotas „Sporto komunikacijoms“ negresia, nes pradelsti įsiskolinimai, kuriuos kreditoriai siekia atgauti per teismą, esą sudaro tik nedidelę dalį visų įmonės skolų.

Didžiausi įsiskolinimai susidarė televizijos projektą finansavusiam Ūkio bankui bei kitoms su banko didžiausiu akcininku Vladimiru Romanovu siejamoms bendrovėms.

„Sport1“ transliavimo licenciją šių metų vasarą perėmė nauja bendrovė, kurios kontrolinis akcijų paketas priklauso „Sporto komunikacijų“ stambiausiems akcininkams iš Karibų jūros salos.

„Sport1“ kanalą, kurį prieš ketverius metus įkūrė verslininko V.Romanovo kontroliuojama „Ūkio banko investicinė grupė“ (ŪBIG). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius